FeaturedKIBRIS

Ticaret Dairesi Denetimleri devam ediyor

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Ticaret Dairesi Fiyat Kalite ve Denetim memurlarınca mesai saatleri ve mesai saatleri sonrası yapılan denetimler sonucunda Ada genelinde 3 ayda 1.265 adet işyerinin denetlendiği açıklandı.

Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Ticaret Dairesi Fiyat Kalite ve Denetim memurlarıncaOcak – Mart ayları arasında Ada genelinde denetimler yapıldı.

Mal ve Hizmetler Yasası ile Tüketici Koruma Yasasına uymayan veya tarihi geçmiş 603.758,62 TL değerindekigıda maddesi görevlilerce müsadere edildi.

Yapılan Denetimler sonucunda Ada genelinde 7431,60 TL Para cezası kesildi.Devlet Laboratuvarlarında yapılan testler neticesinde Sağlık Yönünden Sakıncalı olmayan ( Eksik gramajlı ve etiketsiz) 2780,83 TL değerindeki çeşitli gıda maddelerinin; çeşitli hayır kurumlarına bağış yapıldığı açıklandı.

Denetimlerin aralıksız ve sürekli olarak yapılmakta olduğu, gerek vatandaşlar tarafından bizzat Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Ticaret Dairesine gelerek veya “Alo 171″e bırakılan ihbarlar neticesinde denetimlerin daha etkin bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Tarihi geçmiş, sağlıksız ürünlerin dairemize bildirilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğu ve Ticaret Dairesi Fiyat Kalite ve Denetim memurlarınca gerçekleştirilen denetimlerin tüm bölgelerde aynen devam edeceği bildirildi.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Güneyde vaka sayısı 40 bine yaklaştı

Voice Kıbrıs Haber

Konuşmak için emaneten aldığı telefonu çaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güzelyurt–Lefke anayolunda trafik kazası!

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi gerekiyor”

Voice Kıbrıs Haber

Denktaş: Sonuca ulaşıldı…

6580 test yapıldı, 27 pozitif vakaya rastlandı

Voice Kıbrıs Haber