FeaturedKIBRIS

TC-KKTC arasında 2023 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü imzalandı

Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nı imzaladı.

Üstel ve Oktay imza töreninin ardından basına açıklamalarda bulundu.

İşte açıklamalarda öne çıkanlar:

Başbakan Üstel, “KKTC ile TC arasındaki ilişkiler, finansal değil, yaşamsaldır. Bu ilişkileri sadece finansal ilişki olarak görenler büyük hataya düşer” dedi.

Üstel, “26 okul, 3 hastane, 1 sağlık merkezi, 1 ulusal afet ve deprem merkezi, Sivil Savunma ve İtfaiye Teşkilatı’nın güçlendirilmesi projelerinin yanı sıra; enerjiye , tarıma, ulaştırmaya, sanayiye, e-devlet projelerine ve teknolojiye yönelik pek çok projeyi de kapsayan bu protokol tarihi bir protokoldur” ifadelerini kullandı.

Oktay ise “toplam 9 milyar 500 milyon TL’lik mali kaynağı hibe ve kredi olarak aktarıyoruz. Aktarılacak kaynaklarla, Derinya sosyal konut projesi, killi karayolu projesi başlayacak, e-KKTC projesi tamamlanacak, enerji güvenliği sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı ve Meclis hizmet binaları, Gazimağusa İlahiyat KOleji’nin yapımı, okullarını bakımı ve yeni okullar yapımına kaynak aktarılacak” dedi.

Ayrıntılar gelecek…


Benzer Haberler

‘Gerekli işbirliğinde bulunmasını diliyorum’

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (25 Eylül 2020 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

“İddialar oldukça üzüntü verici”

Lefkoşa’da meydana gelen kaza ucuz atlatıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Tüm zamanların en pahalı transferinde prüz çıktı

“12 yaştan küçük çocuğu olan ailelerin sıkıntıya girdi”

Voice Kıbrıs Haber