FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Tatar “Egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devlet modeli üzerinde ortak bir zemin arayışı içindeyiz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan iki devlet modeli üzerinde ortak bir zemin arayışı içinde olduklarını belirtti.
Masadan kaçmadıklarını ifade eden Tatar, “Müzakere yoluyla yaşayabilir bir çözüm bulunacaktır. Bir çözüm olması halinde dünyanın kabul ettiği bir devlet olarak yaşayacağız. Rumlar da Türkiye’nin tanıdığı, hava sahasını açtığı bir devlet olacak. Bir anlaşma iki halka da yarayacaktır. Ama haklarımızdan vazgeçerek bir anlaşma olmasını kimse beklemesin” dedi.
Eylül ayında New York’a gideceklerini; Genel Sekreter’in ortak bir zemin var mı diye bakacağını ancak şu an itibariyle öyle bir noktada olunmadığını ifade eden Tatar, Rumların Maraş konusunu öne sürüp bundan kaçınabileceğini söyledi.
“KIBRIS TÜRK HALKININ KIBRIS CUMHURİYETİ PASAPORTU ALMA HAKKI VAR”
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu alma hakkı olduğunu belirterek, “benim vatandaşım pasaport aldı diye sana biat etmiyor” dedi.

“ERCAN’IN BM’YE, MAĞUSA LİMANI’NIN AB’YE DEVRİ DEVLETİN TASFİYESİ ANLAMINA GELİR”
Maraş’a karşı izolasyonların kaldırılması konusunun hep konuşulduğunu ama bunların bugüne kadar hep boş çıktığını belirten Tatar, son olarak Cenevre’de ortaya atılan Maraş’a karşılık Ercan Havalimanı’nın BM’ye, Mağusa Limanı’nın da AB’ye devredilmesi önerinin kabul edilemez olduğunu, bunun devletin tasfiyesi anlamına geldiğini söyledi.
Doğrudan uçuş konusuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’den son gelen yanıta dikkat çekti ve şu an için böyle bir beklentisinin olmadığını kaydetti.

Türkiye’nin KKTC’ye ayırdığı kaynaklar ve gösterdiği ilgi alakanın büyük bir şans olduğuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Senin devletini, ihtiyaçlarını Türkiye’den başka kim yapabilir. Türkiye bunu kardeşlik ilişkileri ile yapıyor” dedi.

BRT – Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

LTB bütçesi onaylandı

Voice Kıbrıs Haber

Başbakan Saner, siyasi parti başkanları ile görüşüyor

Voice Kıbrıs Haber

Senin “Girne’ye dönecek olanlar gereksiz yere kuyruğa katılıyor”

LBO Çocuk ve Gençlik Korosu 4-16 yaşlar için kayıtlar başladı

Voice Kıbrıs Haber

Facianın eşiğinden dönüldü

Voice Kıbrıs Haber

Güzelyurt’ta elektrik kesintisi!

Voice Kıbrıs Haber