FeaturedKIBRIS

Talat “Tatar memleketi felakete sürüklüyor”


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün yasama yılının son toplantısını denetim görevini yerine getiriyor.

-Talat: “Tatar memleketi felakete sürüklüyor”

Ardından CTP Girne Milletvekili Ongun Talat, “Ersin Tatar Felaketi, Mülkiyette Güney Sıkıştırması, Emrullah Bey Karabasanı, KKTC Yargısından Muaf Tutulan TSK Personeli ve Egemen-ci-lik Oynayanlar” konulu güncel konuşmasını yaptı.

Bakan Arıklı’ya “Emrullah Turanlı bu memlekete çökmüştür ve siz en büyük destekçisisiniz” diyen Talat, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a da eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı’nın katıldığı Meclis oturumunun kapalı olduğunu ancak insanların neler konuşulduğunu bilmeye hakkı olduğunu vurgulayan Talat, Tatar’ın Meclis’te propaganda yapmasının devlet sırrı olmadığını vurguladı.

“Tatar’ın memleketi felakete sürüklediğini ve ülkenin başına gelmiş en büyük felaketlerden biri olduğunu” iddia eden Talat, Cumhurbaşkanı’nı sordukları sorulara yanıt vermediği gerekçesiyle de eleştirdi.

Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesine tutunduğu sürece kazanımlar elde ettiğini anlatan Talat, “Cumhurbaşkanı’nın çökmüş eski tezleri açılım gibi gündeme getirmeye çalıştığını” söyledi.

Kazada genç birinin ölümüne sebep olan TSK personelinin ülkeden çıkarıldığını kaydeden Talat, bu kişinin hangi mevzuata dayanarak gönderildiğini sordu ve bundan sonra benzer bir durum yaşanmaması için gereken adımların atılmasını istedi.






Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Hücrede bulunan zanlıya sandviç içinde uyuşturucu götürdüler

Voice Kıbrıs Haber

Aliyev Milli Meclisi feshetti, Azerbaycan’da erken seçim kararı

NTV

Mimarlar Odası’nın üç üyesi istifa etti

TAK

İthal ürünlerin 2’sinde limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi

TAK

İki araç yüz yüze çarpıştı, Hüseyin Palu hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber