FeaturedKIBRIS

SÜTEK’ten çağrı: “Süt üretimini azaltın”




Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Süt Endüstrisi Kurumu “Süt üretimini azaltın” çağrısında bulundu.

Kurum’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Ülkemizde son günlerde etkisini daha da artıran Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin almış olduğu acil ve gerekli tedbirler sonucunda, süt sektöründe sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştır.

Tedbirler sonucunda, iç piyasada süt ürünlerinin  en çok tüketildiği yerler olan oteller,  restorantlar ve buna benzer işletmeler uzun süredir kapalı olduğu için piyasada süt ve süt ürüne yönelik talep düşmüştür. Yine aynı şekilde, süt ürünlerinin Türkiye’ye ihracatı noktasında da benzer bir durum yaşanmaktadır. Dolayısıyla dış piyasada bir daralma sözkonusudur.

Son olarak, Karpaz Bölgesi’nde görülen vakaların ardından, 14 köy karantinaya alınmış ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Süt sektöründe önemli bir  imalat kapasitesine  sahip olan ve Erenköy’de bulunan bir fabrikamız şu anda faaliyetlerini durdurmuş olduğu için sektörde süt talebi iyice azalmıştır.

SÜTEK olarak, hergün tüm çiftliklerimizden süt toplayıp, sütü pazarlama çabalarımız mevcut durumda devam etmektedir. Ancak, hem iç hem de dış piyasalarda yaşanan daralmalardan dolayı süt imalat sanayinin de süte olan talebi azalmıştır.

Siz değerli süt üreticilerden, bu kriz döneminde bizlere yardımcı olmanızı  beklemekteyiz. Bu bağlamda birtakım kararlar almış bulunuyoruz. Buna göre, üreticilerden Cumartesi ve Pazar günleri açık süt toplanmayacaktır.  Ayrıca, kullanılan yem rasyonlarında yeniden düzenleme yaparak süt miktarını düşürmeniz ve bu dönemi toplum olarak en az ekonomik kayıpla atlatmamız için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak, katkı yapmanızı rica ederiz.”

Voice of the Island

 






Benzer Haberler

Hava kirliliği nedeniyle Hindistan’da solunum yolu hastalığı vakaları 200 bini aştı

AA

İngiltere’de kreş çalışanının sistematik taciz zinciri!

NTV

Sterlin ve Euro bugün yeniden yükselişe geçti!

Voice Kıbrıs Haber

İSG-BİR “İş Sağlığı ve Güvenliği(Değişiklik)Yasa Önerisi’ni sakıncalı buluyoruz ve bu düzenlemeye karşıyız”

TAK

Fidan “Kiminle konuşursam konuşayım Güney Kıbrıs’tan şikayet ediyorlar”

AA

PGM “Bir kişi tarafından yapılan hata tüm polis çalışanlarına mal edilemez”

Voice Kıbrıs Haber