FeaturedKIBRIS

“Sürdürülebilir bir yapıya ihtiyaç var”

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı (KKTK) tüm dünyada 5 Aralık’ta kutlanan “Dünya Gönüllüler Günü” dolayısıyla Thalassemia Derneği ile birlikte Kan Bağış Şöleni düzenledi. Etkinlik çerçevesinde gönüllü vatandaşlar kan bağışı aracına giderek kan bağışında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı   (KKTK) Genel Başkanı Sezai Sezen, katıldığı programda Kızılay gönüllülüğü ve kan bağışının önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı faaliyetlerinin sürdürülebilir olması noktasında gönüllülüğün önemine vurgu yapan Sezen, Kızılay’ı daha aktif hale getireceklerini ifade etti:

“Kızılay gönüllülük esasına dayalı faaliyet gösteren bir kuruluştur. Savaşta ve barışta din, dil, ırk ayırımı yapmadan insanların yanı başındadır. Devletten daha hızlı hareket etme kabiliyetine sahiptir. Elbette ki ana aktör değil bir yardımcı kuruluştur. Ekonomik olarak devletten herhangi bir geliri olmadığı gibi tamamen gönüllülerin desteği ile ayakta durmaya çalışan bir kuruluştur.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAPIYA İHTİYAÇ VAR”

Ana hedefimiz Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nı şubeleri, gönüllü ordusu, alt yapısı ve tüzüğü ile kısa süre içerisinde yeniden yapılandırarak sürdürülebilir bir kurumsal yapıya kavuşturmaktır. Hedeflerimiz arasında “kan yasası” var. Düzenli kan bağışçılarını da artırmalıyız. Yakın bir gelecekte bağışçı takip sistemi oluşturmak istiyoruz.”

“DAHA AKTİF BİR KIZILAY HEDEFLİYORUZ”

“Sadece gıda dağıtımı ve iftar yemekleri ile anılmak istenmiyoruz. Bu zaten görevlerimiz arasındadır. Tüzüğümüze göre salgın hastalıkla mücadeleden tutun, doğal afet ve birçok alanda insanların acılarını dindirmek için çok geniş bir görev yelpazesi vardır.

Bağışçılarımızın sayılarını artırarak buna bağlı gelirlerimizi artırmamız gerekiyor. Bağışçılarımızdan topladığımız katkıları ihtiyaç sahiplerine adilane dağıtımını gerçekleştireceğiz. Gerçek anlamda sahada daha aktif olmayı hedefliyoruz.

Göreve geldiğimiz kısa süre içerisinde Hastanelerimize yoğun bakım yatakları ve bazı ekipman yardımları bağışladık. Ayrıca tüm okullara Kızılay farkındalık projesi kapsamında ilk yardım dolapları hazırladık ve ihtiyaçlı ailelere gıda kolileri sağladık. Afet bölgelerindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Daha aktif bir Kızılay için çok çaba sarf ediyoruz. İşimizi aşk ile yapıyoruz. Sıkıntıları aşacağız.”

“FARKINDALIĞI ARTIRMALIYIZ”

“Halkımız yardımlaşma konusunda çok duyarlı ancak biraz farkındalığı artırmak gerekiyor. Bunun için de doğru organizasyonlar ile yardımları mağdur vatandaşlarla buluşturmamız gerekiyor. Daha kurumsal bir yapı ile eskiden olduğu gibi insanlara daha fazla dokunabilen bir kurumsal yapıyı inşallah kuracağız.”

“KAN SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR”

“Kan ekibimizle ayda yaklaşık 28 ekip yaparak yılda ortalama 5000 ünite kan topluyor ve sağlık bakanlığına teslim ediyoruz. Gerçekten kana ihtiyaç var. Hastaneler kana ihtiyaç duyan hastalarla dolu. Başına gelmeyen bilmediği için çoğumuz bunun farkında değiliz.  Bu farkındalığı artırmamız gerekiyor. Toplumumuz çok duyarlı ancak kan verme konusunda çekinceleri olan vatandaşlarımızın çekincelerini gidermek gerekiyor. Kanın kime ne zaman gerekeceğini bilemiyoruz.“

Gönüllü Bağışçılara ve Güvenlik Birimlerine Teşekkür

Sezen sözlerinin sonunda, toplumun ihtiyacı olan kan konusunda gösterdikleri hassasiyetten ve destekten dolayı katkılarından dolayı gönüllü bağışçılar ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kolordu Komutanlığı’na ayrı ayrı teşekkür etti.

Thalassemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, etkinliğe katkılarından ötürü KKTK Genel Başkanı Sezen’e program sonunda teşekkür plaketi taktim etti.

(BRT)


Benzer Haberler

“Hastane kayıtlarında virüsü taşıyan 75 kişi var”

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde 6 yeni vaka ve bir can kaybı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis heyetinin St. Petersburg temasları

Gümrük kararına daha fazla tepki isteniyor

Resmi Gazete ücreti arttı

“Etiket- Kasa Fiyat Farkı” konusunda uyarı!