FeaturedSpor

Süper Kupa’da 11’ler belli oldu!


Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor’un karşılaşacağı Süper Kupa maçında ilk 11’ler belli oldu.

Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Gomis.

Akhisarspor: Fatih, Vrsajevic, Dany, Mustafa, Ömer, Aykut, Bilal, Sissoko, Manu, Barbosa, Seleznov.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, yeni sezona da kupayla başlamayı hedefliyor.

Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Akhisarspor ile TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak ve ATV’ den yayınlanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ümit Öztürk olacak.

Galatasaray ve Akhisarspor tarihlerinde resmi maçlarda 19. kez karşı karşıya gelecek. Önceki 18 resmi maçın 14’ünü Galatasaray kazandı (2B 2M).

Galatasaray, bu sezon da dahil olmak üzere, Ağustos 2012’den bu yana oynanan yedi Süper Kupa maçının altısında da yer aldı. Sarı kırmızılılar bu seride yer aldığı altı Süper Kupa’nın beşini müzesine götürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kupası dönemiyle birlikte, Türkiye futbol tarihinde bu kupayı en fazla kazanan takım Galatasaray (15 kez).

Fatih Terim (5 kez) bu maç ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Kupası dönemiyle birlikte bu kupada en fazla maça çıkan teknik direktör ünvanını Ahmet Suat Özyazıcı (6 kez) ile paylaşacak. Terim, çıktığı beş Süper Kupa/Cumhurbaşkanlığı Kupası final maçının dördünde kupayı evine götürdü (1998’de Beşiktaş’a kaybetti).

Fatih Terim, bu maç ile birlikte Galatasaray teknik direktörü olarak 400 maçına çıkacak. Terim önceki 399 resmi maçın 247’sini kazandı.

Onyekuru ve Muğdat’ın ilk resmi maçı olacak
Maça yedek başlayacak olan yeni transferler Henry Onyekuru ve Muğdat Çelik, teknik direktör Fatih Terim’in görev vermesi durumunda ilk kez resmi maçta Galatasaray forması giyecek.

Onyekuru, sarı-kırmızılı takımda forma giydiği 4 hazırlık maçında 2 gol atarken, eski takımına karşı forma giyecek olan Muğdat Çelik ise çıktığı 6 hazırlık müsabakasında bir kez ağları havalandırdı.

Öte yandan, 2018 Dünya Kupası’nda uygulamaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, TFF Süper Kupa maçında da kullanılacak.

Kaynak:Maç Kolik






Benzer Haberler

Bilim insanları 100 yıldan fazla yaşamanın sırrını açıkladı

NTV

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Gemikonağı’nda trafik kazalarına karşı eylem yapıldı

TAK

Lefke’de trafik kazalarına karşı sesler yükseldi

TAK

Türkiye ilk mağlubiyetini aldı

NTV

Gürcistan ve Çekya, EURO 2024’te puanları paylaştı

NTV