FeaturedKIBRIS

Sunak mektubunda, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili prensipleri vurguladı

Kıbrıslı Rum Lİder  Nikos Anastasiadis’in önümüzdeki Ocak ayında Londra’ya gideceği ve ziyareti çerçevesinde İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’la da görüşmesi ihtimali bulunduğu haber verildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın, Nikos Anastasiadis’in mektubuna bir mektupla yanıt verdiğini yazan Fileleftheros gazetesi, Sunak’ın mektupta, Güney Kıbrıs ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin her zamankinden daha güçlü olduğunu vurguladığını iletti.

Habere göre, Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcüsü Marios Pelekanos ise konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Sunak’ın mektupta, Birleşik Krallığın Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili prensipleri vurguladığını aktardı.

Pelekanos’a göre Sunak mektupta, Birleşik Krallığın, siyasi eşitliğe sahip iki kesimli iki toplumlu federasyon temelinde, üzerinde mutabık kalınmış çözüm çerçevesiyle BM himayesindeki müzakere sürecine desteğini de yinelerken, bölgedeki güvenlik ve istikrarın yanı sıra, Kıbrıs’ın refahını da güçlendirecek bir çözüme atıf yaptı.

Sunak, buna paralel olarak mektupta, Birleşik Krallığın Kıbrıs sorununda kapsamlı bir çözüme varılması perspektiflerini baltalayacak eylemlere karşı olduğunu da belirtti.

Sunak mektupta son olarak, İngiliz Üsleri içerisindeki askeri olmayan bölgelerin geliştirilmesiyle ilgili anlaşmaya özel atıfta bulunarak, ülke yönetiminde olduğu 10 yıl boyunca, Güney Kıbrıs ile Birleşik Krallık arasındaki ikili ilişkilerin daha da derinleşmesine yönelik katkısından ötürü, Nikos Anastasiadis’e teşekkürlerini sundu.

 


Benzer Haberler

Ertuğruloğlu Ankara’ya gidiyor

Şahali atanan isimleri açıkladı!

Voice Kıbrıs Haber

6 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

Voice Kıbrıs Haber

Diyabet anne karnındaki bebeği de etkiliyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (14 Haziran 2022 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

38 milyon dolarlık porselen kase!