FeaturedKIBRIS

Süheyla Küçük’ün defnedilmesine ilişkin karar alındı

Bakanlar Kurulu, hayatını dün kaybeden mücadele lideri Dr.Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük’ün, ailesinin de talebiyle Anıttepe bölgesinde devlet mezarlığı için ayrılan yerde defnedilmesi kararı aldı.

Bakanlar Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kaldırılması ve normalleşme süreciyle ilgili konular yanında bazı başka konularda da kararlar aldı.

Kararları açıklayan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Kudret Özersay toplantının başlangıcında Süheyla Küçük’ün cenazesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını ve nereye defnedileceğiyle ilgili ailesiyle de istişare ederek mezar yeri konusunda Başsavcılık’tan görüş alındığını söyledi. Özersay, muhtemelen Perşembe günü yapılacak törenle Süheyla Küçük’ün Anıttepe bölgesinde devlet mezarlık yeri olarak ayrılmış olan alan içerisinde defnedilmesiyle ilgili karar aldıklarını açıkladı.

Özersay, törenle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi’nden görevlendirilecek bir kişinin Küçük ailesiyle istişare içerisinde cenaze için gerekli hazırlıkları tamamlamasına karar verdiklerini söyledi.

(TAK)


Benzer Haberler

GAÜ Yüksek Lisans ve Doktora programları…

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji son tahminleri açıkladı (27 Şubat 2020 hava durumu)

Voice Kıbrıs Haber

Uzlaşım Derneği 8. olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi

Voice Kıbrıs Haber

Yılda sadece iki kez gerçekleşen doğa olayını 4 bin 100 turist izledi

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ve Türkiye’den Navtex

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji açıkladı: Yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber