Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, TIP-İŞ’in grevini BRT’ye değerlendirdi.
Sucuoğlu, TIP-İŞ yetkilileri ile uzun süredir görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kendileri ile yüzde yüz hemfikiriz” dedi.
En son olarak da 5 Mayıs’ta TIP-İŞ’intaleplerini içeren bir yazının kendilerine ulaştığını ifade eden Sucuoğlu, bu taleplere de yüzde yüz destek beyan ettiklerini kaydetti.
Özellikle, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 40’ncı maddesinde bulunan, Özel Hasta Bakma hakkının yeni yasada muayene ve tetkikle her türlü tedaviyi içerecek şekilde yeniden düzenlenmesine olumlu baktıklarını dile getiren Sucuoğlu, bunun yanında özlük hakları ile ilgili de büyük mücadele vererek belli bir noktaya getirdiklerini anlattı.
TIP-İŞ’in bu çalışmaya eski doktorları da dahil etme talebinin ise bir yasal değişikliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Sucuoğlu, bu değişiklik öncesinde ise teknik kurul çalışması yapılması gerektiğini kaydetti.
Maliye Bakanlığı ve diğer meslek sendikalarının teknik kurul toplantılarına katılarak görüş ortaya koyması gerektiğini söyleyen Sucuoğlu, “Bir günde yasa hazırlanmaz, bu bir süreç gerektirir ancak sendika hemen yasa değişikliği talep ediyor, talebi sunup ardından greve çıktılar, bizden gerçekten ne istiyorlar anlamak zor, bizim taleplere negatif bir duruşumuz yoktur” dedi.
Kaynak: BRT














