FeaturedKIBRIS

Su İşleri Dairesi’nin en büyük projesinde ilk borunun montajı yapıldı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Su İşleri Dairesi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yeniceköy-Paşaköy-Vadili Kısmi İsale Hattı Yenileme Projesi” çerçevesinde boruların döşenmesine başlandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, çalışmaların devam ettiği projede incelemelerde bulundu.

Bakan Oğuz, 1960 yılından sonra ilk kez boruların yenilendiğini ve sağlığa uygun olmayan asbestli borular değiştirilmiş olacağını söyledi. Bakan Oğuz, boruların yenilenmesiyle birlikte, su kaçaklarının önüne geçileceğini belirterek, civardaki köylerin su sıkıntısı sorunun da aşılacağını kaydetti.

Bakan Oğuz’a projedeki teknik detaylarla ilgili bilgiler verildi. İncelemede, imalatın tamamlanması sonrasında yeni isale hattının bölgeye sağlayacağı yararlar değerlendirildi. Bakan Oğuz, projeye vermiş olduğu desteği yineledi.

Açıklamaya göre, Su İşleri Dairesi tarafından ihale edilen proje ile ilgili çalışmalar, müteahhit firma Ceyda Construction Ltd. yükümlülüğünde ve Su İşleri Dairesi teknik elemanları kontrollüğünde devam ediyor

Bakan Oğuz huzurunda Ekim ayında sözleşmesi imzalanan ve geçtiğimiz ay yer teslimi yapılan söz konusu proje kapsamında döşenmesi hedeflenen ve teknik şartnameye uygun standartlarda Türkiye Cumhuriyeti’nde imal edilip KKTC’ye ithal edilen muhtelif çapta boru malzemesi, proje sahasına getirildi.

Açıklamaya göre, kazı güzergâhı, projede belirtilen ve Aslanköy istikametinde devam eden tarla yolunun kuzey doğrultusunu takip edecek olup müteahhit firmanın harita ekibi tarafından arazide işaretlendi.

İşaretlenen doğrultuda, boruların döşenmesinde kullanılacak olan kum malzemenin nakliyesi gerçekleştirilip, eş zamanlı olarak kazı çalışmaları başlatılaraķ boruların montaj faaliyetlerine geçildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Baf’taki Türk malları yine gündem

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıslı Rumların yüzde 53’ü Kıbrıslı Türklerle birlikte yaşamayı istedi

Voice Kıbrıs Haber

There were 106 positive cases, of which 83 were local

Voice Kıbrıs Haber

CTP Genel Başkanı Erhürman’dan Başbakan Saner’e hayat pahalılığı eleştirisi

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (10 Mayıs 2021 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Covid-19’a bağlı bir ölüm daha!

Voice Kıbrıs Haber