FeaturedKIBRISSporVOI Özel Haber

Spor siyasetin ötesinde

Emine DAVUT YİTMEN

Dünyaca ünlü Fildişili eski futbolcu Didier Drogba, sporun siyaset ötesinde güçlü bir şey olduğunu söyledi.

Pile’de Mağusa Türk Gücü ve Nea Salamina arasında oynan dostluk maçına katılarak, maçın başlangıç vuruşunu yapan Drogba, maç sonrası Voice of The Island’a konuştu.

“Spor insanları biraraya getiriyor”

Drogba dostluk maçının önemine değinerek, bu tarz dostluk maçının sporun gücü açısından pek çok fırsatı beraberinde getirdiğini ifade etti.

Sporun insanları biraraya getiren birleştirici gücünden söz eden efsanevi futbolcu Drogba, “Sporla ilgili konuştuğunuzda, farklı değerlerden sözediyorsunuz. Bu değerlere umut, dayanışma, uyum ve birliktelik de dahildir” dedi.

Dostluk maçının, bir ilk adım ve başlangıç olduğunu yönündeki düşüncelerini paylaşan Drogba, insanların birbirleriyle daha çok konuştuklarından ve daha çok yapıcı, rahat tartışmalar yürüttüklerinden emin olmak istediklerini aktararak, bunun başarılmasının önemine dikkat çekti

Ülkesi Fildişi Sahili’nde iç savaşın sona ermesine katkıda bulunan ve Pile’deki Dostluk Maçını organize eden Peace and Sport’un 2018’den bu yana Başkan Yardımcılığını da yürüten Drogba, spor aracılığıyla barışı desteklemek ve tecrübelerini organizasyonla paylaşmak istediğini anlattı.

Voice of the ISland 2019


Benzer Haberler

Süheyla Küçük için acil trombosit kan aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

DİSİ ve AKEL’den güvenlik konseyi talebi

Voice Kıbrıs Haber

Lapta Yavuzlar Lisesi’nde kermes düzenlendi

Guterres’in UNFICYP’le ilgili raporunun 10 Temmuz’da sunulması bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Çavuşoğlu: Türkiye ve KKTC Kıbrıs’ta çözüm için kararlı

“Yangın bölgesinde rüzgar güneybatı yönünden orta, zaman zaman kuvvetli esiyor”

Voice Kıbrıs Haber