DÜNYAFeatured

SpaceX ile uzaya çıkan turistler yeryüzüne döndü

Dünyanın yörüngesine çıkan ilk turistler Dünya’ya döndü. 4 uzay turisti üç günlük uzay yolculuğunun ardından sorunsuz olarak dünyaya iniş yaptı.

Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in “Crew Dragon” kapsülü ile dünyanın yörüngesine gönderdiği ilk uzay turistleri üç günlük seyahatten sonra yeryüzüne döndü.

Milyarder iş insanı Jared Isaacman’in yanı sıra Hayley Arceneaux (29), Sian Proctor (51) ve Chris Sembroski’nin (42) yer aldığı Dragon kapsülü ABD’nin Florida açıklarına iniş yaptı.

Inspiration4 (Esinlenme4) adı verilen uçuşun masrafları Isaacman tarafından karşılandı.

SpaceX ile uzaya çıkan turistler yeryüzüne döndü

SpaceX’in sahibi milyarder iş insanı Elon Mask, sosyal medya platformu twitter üzerinden paylaştığı mesajda “Tebrikler Inspiration4” ifadesini kullandı.

Uzay turizmi adımında üçüncü şirket

İngiliz iş insanı Sir Richard Bronson da 11 Temmuz’da şirketi Virgin Galactic’in geliştirdiği araçla uzayın başladığı nokta olarak kabul edilen yerden 100 kilometre yüksekliğe seyahat etmişti.

Branson dahil 6 kişiyi taşıyan Unity-2 uzay aracı, ABD’nin New Mexico eyaletinden fırlatılmış, araç Branson ve beraberindekilerle sorunsuz şekilde yeryüzüne inmişti.

ABD’li e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ise 20 Temmuz’da, şirketi Blue Origin’in geliştirdiği uzay aracıyla uzaya seyahat etmişti.

Dört kişilik mürettebatının tamamı sivillerden oluşan ve tarihte “pilotsuz yapılan ilk uçuş olma” özelliğini taşıyan uçuş, yaklaşık 10 dakika sürmüştü

SpaceX şimdiye dek ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA için 10 astronotu uzaya taşıdı. Yeni misyonda ise şirket ilk kez profesyonel olmayan, “Uzay turistlerini” uzaya götürüyor.

(NTV)


Benzer Haberler

Yangın havadan müdahale edilerek söndürüldü

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da mağazada hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

145 üreticiye ödeme yapıldı

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı

AA

3 bölgede elektrik kesintisi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

“Asgari ücret en düşük memur maaşına endekslenmeli”