Teknoloji

Sosyal medya bu görselle çalkalanıyor!

Bu görsel sosyal medyada şaşkınlık yaratıyor. Çizgilerin şeklini doğru olarak görmek neredeyse imkansız çünkü gözleriniz beyninizi kandırıyor!

Bu görsele baktığınızda ne görüyorsunuz? Bir dalgalı, bir de dik çizgilerden oluşan sıralar değil mi? Cevabınız maalesef yanlış!

Sosyal medyada gündem oldu

Soyal medya yeni bir görsel illüzyonla çalkalanıyor. Kullanıcıların ilk bakışta farklı sandıkları çizgilerin arkalarındaki fonun rengi normale dönüştürülünce birbirinin aynı oldukları anlaşılıyor.

Eğrilik körlüğü

Bu şaşırtıcı durum eğrilik körlüğü olarak adlandırılan fenomenle ilgili bir durum. Bir optik yanılsama sebebiyle dalgalı zannedilen çizgiler aslında tamamen düz. Japon biliş ve illüzyon araştırmacısı Kohske Takahashi, eğri ve köşe algılamanın altında yatan mekanizmalar için “eğrilik körlüğü” tanımlamasında bulunurken, temel olarak gözler, arka planın renk şemasına bağlı olarak dalgalı bir çizginin zikzak çizgisi olduğuna ikna olabilir diyor.

Gözlerimiz beyni kandırıyor

Gözülerin bir çizgini kavisli olup olmadığı konusunda kafası karıştığında, hayatı kolaylaştırmak için onu zikzak şeklinde algılıyor. Resimde, gri arka planda gözlemlenen çizgiler zikzak şeklinde görünüyor, zira beynimiz gözlerimiz tarafından kandırılıyor.

Mr Takahashi, “Fiziksel olarak, tüm çizgiler aynı şekle sahip dalgalı çizgilerdir. Orada hiçbir üçgen dalga ve dolayısıyla hiçbir köşe yok” diyor.


Benzer Haberler

Google, Kovid-19 ile mücadeleye destek için konum verilerini açıklayacak

Facebook’tan tartışma yaratan karar

Voice Kıbrıs Haber

Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor

Enerji uygulamalarında çığır açabilir

Cinsel içerikli sitelere girmek zorlaştırılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Twitter’da dünya devlerine saldırı: Sekiz hesaptan özel veriler indirildi

Voice Kıbrıs Haber