FeaturedKIBRIS

“Sorunu çözmek için çalışma başlatıldı”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, ülkenin içinde bulunduğu sorunlar ve siyasetteki sıkıntılara işaret ederek, özel bir gündemle toplanmış gibi bir gündemi olan meclisin çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları bertaraf edip, azaltabileceğini kaydetti.

Seçimin geldiğini herkesin gördüğünü dile getiren Çavuşoğlu, dünyada pandemiye bağlı oluşan sorunlar ve ülkenin ekonomik sıkıntılarının herkesin malumu olduğunu belirtti.

“Bu ülke bizimdir, biz güzel katkılar yapmazsak bunlar bize başka türlü yansıyacaktır” diyen Bakan Çavuşoğlu, yapacakları katkılar için milletvekillerine teşekkür etti.

Çavuşoğlu, asgari müşterekte hedeflerinin ortak olduğunu ve meclisin toplanmasına herhangi bir zafiyet yaratmamak adına konuşmasını sürdüreceğini söyledi.

Kuraklıkla ilgili yapılan şikayetler konusunda vicdanının çok rahat olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, alçak orman arazileri konusun ülkede kanayan bir yara olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, yıllardır bu koçanı verecek komisyonların kurulup verilemediğine işaret ederek, sorunu çözmek için bir çalışma başlatıldığını aktardı.

Arazi kiralarının İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimlere bağlı olduğunu, hayvancıların mağdur edilmemesi için kendisinin sürekli uyarılarda bulunduğunu dile getirdiğini belirten Çavuşoğlu, Tarım Sigortası Fonu’nun birçok kalemden geliri olduğunu kaydederek, bu gelirler hakkında bilgi verdi.

Ülkede bulunan her türlü ürünün sigorta kapsamına alınabilmesi için çalışmaları bulunduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, tarım sigortasına bir inşaat mühendis alarak, mandıraları incelettirmek istediklerini aktardı.

Az sayıda kadroyla büyük işler yapıp, üreticilere büyük güvenceler verilmeye çalışıldığını ifade eden Çavuşoğlu, sigorta kapsamına alınan ürünlerin denetlenmesi ve kaynakların korunmasının önemli olduğunu söyledi.

Et konusuna da değinerek, “Hayvancı olmazsanız kaçakçı olamazsınız, normal bir insan hayvan kaçakçılığı yapamaz” diyen Çavuşoğlu, bu konuda iyi bir seviyeye gelebilmek için alışkanlıkların dışında bir mücadele içinde olduklarını kaydetti.

TÜK konusunda Maliye’den her zaman alacakları olduğunu ve kurumun şimdi de 30 milyon alacağı bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, TÜK’ün kapanması halinde özel sektördeki kişilerin fiyatları belirleyip, üretimi durdurabileceğinden kurumu yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Trafik kontrolü sırasında 1 kişi tasarrufunda uyuşturucu tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (8 Aralık 2019)

Voice Kıbrıs Haber

20 Temmuz etkinlikleri bugün başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı komitede onaylandı

Voice Kıbrıs Haber

Bugün 3 pozitif vaka daha tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Erdoğan: Topunuz gelin, tepenize ineceğiz