FeaturedKIBRIS

SocialTech Lab BM SDG Digital GameChangers ödülü aldı




Kıbrıs’ta bulunan SocialTech Lab, Barış-Barışçıl ve Kapsayıcı Toplumlar İnşası kategorisinde BM SDG Digital GameChangers Ödülü‘ne layık görüldü.

Ödül , New York’ta BM Genel Kurulu haftasında düzenlenen BM Gelecek Eylem Günleri Zirvesi’ndeki SDG Digital 2024 etkinliği sırasında, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen özel bir törenle verildi.

Ödülü alan kurucu ortaklar Burak Doluay ve Steven Stavrou, teknoloji ve girişimcilik işbirliği yoluyla kapsayıcı toplumları teşvik etmeye yönelik sekiz yıllık taahhütlerini vurguladı.

SDG Digital GameChangers Ödülü, dijital teknolojilerden yararlanarak SDG’lere yönelik ilerlemeyi hızlandıran kuruluşları onurlandırıyor. Bu yıl, 126 ülkeden 1100’den fazla başvuru yapıldı. Bu başvurular, uluslararası teknik uzmanlar ile dijital liderlerden oluşan bir jüri tarafından incelendi.

SocialTech Lab, teknoloji, girişimcilik ve barış inşası alanlarını birleştirerek topluluklar arasındaki farklılıkları gidermeyi, yerel değişim öncülerini güçlendirmeyi, sosyal ve çevresel sorunları çözmeyi ve çatışmalardan etkilenen bölgelerde dayanıklı ekosistemler oluşturmayı amaçlıyor. Bugüne kadar 6.000’den fazla girişimci ve yenilikçi ile bir topluluk oluşturuldu.






Benzer Haberler

İncirli “Eksiksiz bir afet yönetimine ihtiyaç var”

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli’de mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi!

TAK

Fed’den 25 baz puan faiz indirimi bekleniyor!

Voice Kıbrıs Haber

Barçın “İhalede usulsüzlük olduğu resmi belgelerle ispatlandı”

TAK

Camiler, ihtiyaç olması halinde vatandaşlara açık olacak

TAK

Berova “Toplumun kafasını karıştıracak açıklamaları doğru bulmuyorum”

TAK