DÜNYAFeatured

“Siyasi liderlerin aşılama sürecini hızlandırmaya teşvik edilmesi gerek”

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, corona virüsün Omicron varyantının diğer varyantlara göre daha hafif semptomlar göstermesinin, salgınının bittiğine dair yanlış söylemlere yol açtığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bazı ülkelerde yüksek aşılama oranı ve Omicron varyantının hafifliği, Covid-19 salgınının bittiğine dair yanlış söylemler yaratıyor” dedi.

ABD’de düzenlenen Covid-19 Küresel Eylem Toplantısı’na video konferans yoluyla bağlanan Ghebreyesus, Covid-19 salgınındaki son duruma dair konuştu.

Ghebreyesus, DSÖ’nün bu yılın ortasına kadar her ülke nüfusunun yüzde 70’inin aşılanması hedefinin önemine dikkati çekerek, “Salgını bu yıl kontrol altına alabiliriz fakat bu fırsatın heba edilmesi riski artmış durumda” şeklinde konuştu.

116 ülkenin, DSÖ’nün belirlediği “nüfusun yüzde 70’ini aşılama” hedefini tutturamayacağının öngörüldüğünü vurgulayan Ghebreyesus, siyasi liderlerin aşılama sürecini hızlandırmaya teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Ghebreyesus, Omicron varyantından sonra Covid-19 salgınının biteceğine yönelik iddialara ise “Bazı ülkelerde yüksek aşılama oranı ve Omicron varyantının hafifliği, Covid-19 salgınının bittiğine dair yanlış söylemler yaratıyor” açıklamasında bulundu.

Aşılama olmadan salgının kontrol altına alınamayacağını yineleyen Ghebreyesus, tüm ülkelere DSÖ’nün aşılamaya dair küresel hedefini destekleme çağrısında bulundu.

NTV


Benzer Haberler

‘Londra köprüsü saldırganı öldürdü’

Voice Kıbrıs Haber

Çetinkaya’dan tarihi “Taksim Sahası” adımı

Voice Kıbrıs Haber

“Maraş’a yatırımcı saldırısı”

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji’den en son hava durumu tahminleri (10 Mayıs 2019)

Voice Kıbrıs Haber

İnternet üzerinden dolandırıcılık

Voice Kıbrıs Haber

Anastasiadis ile Leyen gayri resmi konferansta AB’nin temsiliyetine vurgu yaptı

Voice Kıbrıs Haber