FeaturedSerkan SoyalanYazarlar

Serkan Soyalan yazdı: Yansımalar-3

Yansımalar-3

 Serkan SOYALAN

 Terör Londra’yı vurdu

 Terör bu kez de Londra’yı vurdu. Şehrin simgesi haline gelen parlamento binası ve Westminster Köprüsü üzerinde gerçekleşen terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı.

Saldırganın aracını köprünün kaldırımı üzerinde yürüyen yayaların üzerine sürmesiyle gerçekleştirilmişti bu terör saldırısı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, yaşana dehşeti gözler önüne seriyor.  Sağa sola savrulan cesetler ve yaralılar, yaşam umudu ile kendini köprünün koruluklarından nehre atan insanlar ve can pazarı.

Bu saldırıda Kıbrıslıtürk asıllı Ayşe Frade de hayatını kaybetti.  Okuldan çıkan çocuklarını almak üzere kaldırımda yürürken saldırganın aracından kaçmaya çalışan 43 yaşındaki Ayşe Öğretmen, bir otobüsün altında kalarak feci şekilde yaşamını yitirdi.

Brüksel saldırısının yıldönümünde Londra’da gerçekleşen saldırı, dünya basınında da geniş yankı uyandırdı ve IŞİD saldırıyı üstlendi.

Zaten saldırıyı gerçekleştiren ve polis tarafından vurularak öldürülen 52 yaşındaki Khalid Masood da geçmişte, aşırı dinci eylemleriyle Londra’da polis tarafından izlenmekteydi.

Saldırının ardından İngiliz polisi, başta Birmingham olmak üzere baskınlara başladı ve bu baskınlarda saldırı ile ilişkisi olduğu düşünülen 7 kişi gözaltına alındı. Bu rakam bugünlerde artabilir.

            İşin özü, bazı devletlerin besleyip büyüttüğü IŞİD’in saldırılarında masum insanlar ölmeye devam ediyor. IŞİD’e el verenler de bu terör saldırılarından sonra da ilk taziye mesajlarını yayınlayanlar oluyor. Dünya böyle bir yer!

 ***

 Trafikten ders çıkartmıyoruz!

2017’de daha 3 ayı geride bırakmadan, yollarımızda can verenlerin sayısı 10’u buldu. Bu ürkütücü rakam yeni kazalarla beraber, bizleri derinlemesine sarsarken, toplum olarak ders çıkartıyor muyuz? Maalesef, hayır!

Önceki gün iş çıkışıyla beraber yoğun trafik sıkışıklığı yaşanan Lefkoşa’nın göbeğinde, bir otobüsün yoldaki trafik akışını keserek üçlü dönüş yaptığına şahit olduk. Bu otobüsün saygısız şoförü, otobüs içinde taşıdığı insanların canlarını riske atarken, seyir halindeki diğer araçları da riske atıyor. İlgili firmayı ve araç plakasını gerekli mercilere bildirdik, şimdi gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz.

Bizler trafikteki bu ihlaller karşısında tepkimizi ortaya koymalıyız ki, kimse kimsenin hayatı ile oynamasın.

 

 

 


Benzer Haberler

“Seçim çalışması için kendi kendilerine tatil verdiler”

Voice Kıbrıs Haber

Son dakika… Motosiklet sürücüsü Nalbantoğlu’na sevk edildi!

Voice Kıbrıs Haber

“Havaalanlarında test eziyeti”

Voice Kıbrıs Haber

“Temiz Hava En Temel Hakkımız” sloganı ile eylem düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Vicdani Ret Yasa Tasarısı Meclis gündeminde

Akıncı BM etkinliğine katılamayacak

Voice Kıbrıs Haber