Kültür Sanat

Sergi Haziran sonuna kadar ziyaret edilebilecek

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi ve Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürlüğü iş birliğinde Kıbrıs, kadın ve şiir temalı “Şiirden Kadınlar” resim sergisi düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı, Ressam Doç. Dr. Ferhunde Öner’in Kıbrıslı Türk kadın şairlerinin portrelerinden oluşan kişisel eserleri sergide izlenime sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi Başkanı Mihrican Aylanç, resim ve şiir arasındaki bağlantının önemine işaret etti.

Aylanç, serginin, Kıbrıs’ın, kadınların, şiirin, resmin sunduğu bütün imkanları gözler önüne serdiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu da güzel bir oluşuma ortak olmanın, katkı koymanın ve imza atmanın mutluluğu ile gururunu yaşadıklarını belirtti.

Zaimağaoğlu, misyonlarının tüm sanatseverler ile sanat dallarına kucak açmak ve ellerinden geleni yapmak olduğunu kaydetti.

Ressam Doç. Dr. Ferhunde Öner ise serginin, uzun ve içtenlikli bür sürecin ardından ortaya çıktığını belirtti ve kendini anlatmanın en iyi yolunun resim yapmak olduğunu söyledi.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri de KKTC için Üniversitelerin sosyal kültürel alana, entellektüel gelişmeye etkisinin büyük olduğunu kaydetti.

Serginin açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, topluma hizmetin bu gibi etkinliklerin gündeme gelmesi ve sanata verilen önem ile daha da öne çıktığını söyledi.

Sanata bırakılacak her etkinin, geleceğe atılacak bir imzadan geçtiğini belirten Taçoy, “sanat geleceği bugünden resmetmenin ve onu gerek yazılı gerekse resim olarak ileriye taşımanın bir sembolüdür” dedi.

Taçoy “Kıbrıs, Kıbrıs adası oldu olalı kadının her zaman için bu adanın üzerindeki etkisi büyük oldu. Adını her zaman tarih sayfalarına yazdırmayı başardı” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Ressam Doç. Dr. Ferhunde Öner’e plaket takdim etti ve serginin açılışı yapıldı.

Sergi, UKÜ Eğitim ve Lisansüstü Bilimler Merkezi Sergi Alanında Haziran sonuna kadar 08.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


Benzer Haberler

İşte vizyondaki filmler! (5 Kasım 2021 sinemada bu hafta)

Voice Kıbrıs Haber

SİNEVİZYON Uluslararası Film Festivali’nin uluslararası jüri üyeleri açıklandı

İşte vizyondaki filmler! (10 Aralık 2021 sinemada bu hafta)

Voice Kıbrıs Haber

Kısa film ‘Kıskaç’ seyirci ile buluşuyor

Voice Kıbrıs Haber

Lefkara Hamidiye Camisi’nde yürütülen koruma çalışması tamamlandı

TAK

Yazar Tolgay’ın ‘’Efsane sendikacı Necati Taşkın’’ yayımlandı