FeaturedKIBRIS

Serdal Gündüz’e bir suçlama daha, 5 kişi tanık olarak dinlendi, işte detaylar!


Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklanarak yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz ile asistanı Berk Özbek‘in, Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ndeki ilk tahkikat duruşması 13 Haziran Perşembe günü devam edecek. Bugünkü duruşmada KSTU öğrencisi beş kişi tanık olarak dinlendi.

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdal Gündüz ile Berk Özbek, bugün ilk tahkikat duruşması için yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Daha önce iki tanığın dinlendiği duruşmada, bugün beş tanık daha dinlendi.

-Tanık F.A: “Nakit olarak 19 bin doları Serdal Gündüz’e verdi, makbuzu almadı. Şahidim”

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde üçüncü sınıf Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olan tanık F.A. duruşmada, şunları anlattı:

“G.O, arkadaşımın arkadaşıydı, bana WhatsApp üzerinden yazdı ve diş hekimliğine kayıt olmak istediğini söyledi. Ben de yüzde 50 ve yüzde 100 burslu olduğunu söyledim. Serdal Gündüz’e yazdım, yüzde 100 bursun 19 bin dolar olduğunu söyledi. G.O’ya mesaj yazdım, 19 bin dolar olduğunu söyledim ama parayı gönderemedi. Serdal Gündüz, kontenjan dolmasın diye G.O’nun 3 bin dolar yatırması gerektiğini söyledi. G.O’ya 3 bin doları yatırması gerektiğini söyledim, ibanı da gönderdim ama göndermek istemedi. G.O Suudi Arabistan’daydı. Daha sonra G.O. ve babası Kıbrıs’a geldi. Ben, G.O. ve babası üniversitede uluslararası ofise gittik. Nakit olarak 19 bin doları Serdal Gündüz’e verdi ve makbuzu almadı. Parayı verdiğine şahidim.”

-Tanık M.O: “Abim, Berk Özbek’in hesabına 24 bin TL gönderdi”

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde dördüncü sınıf Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi M.O. ise, Berk Özbek’in hesabına, abisi aracılığıyla 24 bin TL gönderdiğini dile getirdi. M.O. yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

“2023 yaz döneminde yaz okulundan ders aldım. Serdal Gündüz’ün odasına gittim, yaz okulu dersi almama onay verdi. S.G’ye, yaz okulu ücretini nereye yatırmam gerektiğini sordum, kaldığım 4-5 dersi alacaktım. Ücret olarak, ‘24 bin TL’ dedi ve bana bir iban verdi. İbanı, WhatsApp üzerinden babama gönderdim. Abim, ibana, 24 bin TL gönderdi. Dekontu polislere teslim ettim. 6 Temmuz 2023’te para gönderildi. Daha sonra bir yaz okulu dersim daha oldu. Serdal Gündüz’e sorduğumda, okulun hesabına ayrıca 4 bin TL göndermem gerektiğini söyledi. Muhasebeden okul ibanını alıp, kendi hesabımdan 4 bin TL gönderdim.”

Tanık M.O., Avukat Hasan Yücelen’in sorusu üzerine, 24 bin TL’nin, Berk Özbek’e ait hesaba gönderildiğini belirterek, “Berk Özbek’in hesabına ilk defa para yolladım. Okul harcını, okul hesabına yatırırdım” dedi.

Başka bir soru üzerine, bütün öğrencilerle Serdal Gündüz ilgilendiği için Serdal Gündüz’e gittiğini kaydeden M.O., “İbanı alırken, ismi sormadım. Polisler dekontu istedikten sonra gördüm ismi. Hangi banka hesabıydı bilmiyorum” diye konuştu.

-Tanık B.K: “12 bin TL’yi Berk Özbek’in hesabına attım”

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde dördüncü sınıf Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi B.K. de, 2023 yaz döneminde ders aldığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Bahar döneminde sağlık sorunlarından dolayı okula gelemeyeceğim için daha önce S.G. ile görüştük. Bu dersleri bana yaz okulunda alabileceğimi ve bahar dönemi okulun ödemesini yaptığım için ücret talep etmeyeceğini söyledi. Haziran ayında Serdal Gündüz’e durumu sordum, beni Berk Özbek’e yönlendirdi. Berk Özbek bana, 12 bin TL ödeme yapmam gerektiğini söyledi. Ben de teyit için Serdal Gündüz’e sordum, Serdal Gündüz, bana, ‘bilgim var’ dedi. Daha önce Serdal Gündüz ile sorun yaşamadığım için sorgulamadan ödemeyi yaptım. 12 bin TL’yi Berk Özbek’in hesabına attım, ibanı Berk Özbek, Whatsapp kanalıyla gönderdi. İlk kez okulun hesabı dışında para gönderdim, başka olmadı.”

-Tanık Ö.A: “Serdal Gündüz, ders başı 2 bin TL ödeme yapmam gerektiğini söyledi”

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde dördüncü sınıf Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ö.A. da, 2023 yaz döneminde yaz okulunda toplam iki olmak üzere radyoloji dersi aldığını belirtti. Ö.A. süreci şöyle anlattı:

“Yaz başı okulda olduğum sıralarda Serdal Gündüz’ün yanına gittim. Radyoloji dersinden yaz okulu almak istediğimi söyledim. Ders başı 2 bin TL ödeme yapmam gerektiğini söyledi, Berk Özbek’in iban numarasını verdi ve ödemeyi oraya yapmam gerektiğini söyledi. Ben de 3 Haziran 2023 tarihinde Berk Özbek’in iban numarasına 2 bin TL ödeme yaptım. Diğer 2 bin TL için arkadaşım E.Ü.’ye rica ederek, ödeme yapmasını istedim. O da ödemeyi yaptı ve yaz okulu derslerini aldım. Daha önce okulla ilgili ödemeleri muhasebeye yapardım.”

Avukat Doğa Zeki’nin, “Serdal Gündüz ile yüz yüze mi görüştün?” sorusu üzerine Ö.A., “Evet”, yanıtını verdi. “Odasında mı?” sorusunu ise Ö.A., “Hayır, okulda ama nerede hatırlamıyorum” şeklinde yanıtladı.

-Tanık E.Ö: “Berk Özbek’in hesabına gönderdiğim 2 bin TL para Ö.A.’nın yaz okulu ücreti ödemesidir”

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde dördüncü sınıf Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi E.Ü. ise, tanık Ö.A.’nın yakın arkadaşı olduğunu kabul ederek, “2023 yaz döneminde Ö.A. için ödeme yaptım” dedi ve şöyle devam etti:

“Berk Özbek’in hesabına 3 Haziran 2023 tarihinde göndermiş olduğum 2 bin TL para Ö.A.’nın yaz okulu ücreti ödemesidir. Benden yaz okulu ücretini ödememi istedi. İban numarasını bana Ö.A. verdi.”

Tanıkların dinlenmesi sonrasında Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Uğur, duruşmanın 13 Haziran Perşembe günü devam etmesine emir verdi. Sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti.

-Serdal Gündüz hakkında bir suçlama daha

Öte yandan Serdal Gündüz, ilk tahkikat duruşması öncesinde “Mahkemeler Yasasına Aykırı Hareket” suçundan mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Tahkikat Memuru, Serdal Gündüz’ün daha önce duruşmasını beklerken, kardeşi Y.G.’nin aracılığıyla cep telefonuyla video çektiğini belirterek, videoda Serdal Gündüz konuşma yaptığının tespit edildiğini söyledi.

Yargıç Gülay Uğur, teminat talebiyle mahkemeye çıkarılan Serdal Gündüz hakkında üç gün Merkezi Cezaevi’nde tutukluluk emri verdi.






Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (21 Haziran 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 3 ile 5 derece  üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber

Mekke’deki hac ibadetinde can kaybı bini aştı

AA

Bilim insanları, bazı kişilerin neden coronavirüs olmadığını buldu

NTV

Mağusa’nın en güzel balkonu ve en güzel bahçesi seçildi

TAK

Şimşek’ten enflasyon açıklaması: “Gelecek yıl 10’lu seviyelere düşebilir”

NTV