FeaturedKIBRIS

“Sen gelemezsen biz geliriz” projesi devam ediyor

“Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde ‘Sen gelemezsen biz geliriz’ projesi kapsamında verilen evde bakım hizmetleri devam ediyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“Dairemizin imkanları dahilinde devam eden evde bakım hizmetlerimiz hem bizler için hem de ulaştığımız vatandaşlarımız tarafından memnun edici sonuçlara ulaşmaktadır.

Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi olarak evde bakım hizmetlerimizin yatağa bağımlı hastalar, çeşitli kronik hastalıklar yada ameliyat sonrası ihtiyaçları nedeniyle sağlık kuruluşuna ulaşımda zorluklar yaşayan hastalara ev ortamında ulaşmak amacıyla başladığımız hizmetlerimiz sağlık merkezlerimizce profesyonel bir sağlık ekibi tarafından verilmektedir.

Sağlık bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi olarak genişletmeyi planladığımız evde bakım hizmetlerimiz, evde ziyaret ettiğimiz hastalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda doktor tarafından muayene edilip durum tespiti yapılmamakta, durum tespiti yapıldıktan sonra hemşirelerimiz tarafından ziyaret edilen hastanın ihtiyacı doğrultusunda kan şekeri, tansiyon ölçümü vs, yatağa bağımlı ise dekibitüs (Bası Yarası) olup olmadığına bakılıp açılmadan önce gerekli önlemler alınması ve sağlık konusunda konusunda aile bilgilendirilmektedir.

Toplum sağlığını korumak hasta olmadan kişilerin sağlığını korumak bakanlığımızın sorumluluklarıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri çok önemlidir. Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi olarak verdiğimiz bu hizmet görevimiz olmakla birlikte, karşılığını anlamlı bakış ve güler yüz ile sonuçlanması motivasyon kaynağımızdır.”


Benzer Haberler

Karaoğlan Garaj, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne araç bağışladı

Voice Kıbrıs Haber

3’lü Kararnamelerle yeni atamalar

Virüs ağaçlardaki polenler aracılığıyla en az 20 metre uzağa yayılıyor

Voice Kıbrıs Haber

AKEL ile Saray arasında derin ihtilaf

Voice Kıbrıs Haber

Gündemde “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Özel Yasa Tasarısı” var

Voice Kıbrıs Haber

Yol bakım ve temizlik çalışmalarından dolayı kapalı yol!

Voice Kıbrıs Haber