CoronavirüsFeaturedKIBRIS

Şehirler arası yolculuklara PCR zorunluluğu getirildi

45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararına göre; ilçeler arasında görev yapacak kişilere son 7 gün içerisinde yapılmış PCR test sonuçlarını ibraz etme zorunluluğu getirildi.

Alınan kararlara göre;

Görevli, personel ve açık kalacak işletmelerde yapılacak olan PCR denetimlerine 05 Şubat 2021 tarihinden itibaren başlanacak..

AB, İngiliz Üsler Bölgesi, Ara Bölge ve Barış Gücü çalışanları son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın giriş yapabilecekler.

İlçeler arası giriş çıkışların durdurulmasına karar verilmiştir. Bu süreçte ilçeler arası görev yapan polis, sağlık,yaşlı bakım merkezleri, özel laboratuvarlar, itfaiye, sivil havacılık, elektrik kurumu, belediyeler, bankalar ve muhasebeciler, ithalat ve ihracatta izin makamı olan ticaret ve sanayi odaları ile bu alanda zaruri olan nakliye,sigorta şirketleri, sarı basın kartı sahibi ve/veya basın çalışanlarının hizmetlerine devam edeceği nedenle kişilerin çalıştıkları kurumun en üst amirinden alacakları görev belgesi ile giriş çıkışlarını sürdürebileceklerdir. (Basın çalışanları hariç) Ancak belirtilen yerlerde görev yapan kişiler son 7 gün içerisinde yapılmış PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Bu süreçte açık kalacak hizmetler;
– Eczane, benzin istasyonu, fırın, manav, kasap, market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet veren işletmeler ve bunların tedarikçileri, 06:00 ile 19:00 saatleri arasında açık kalabileceklerdir. (Eczane, fırın ve benzin istasyonları tüm gün çalışacak) Ancak belirtilen iş kollarında çalışanlar haftalık olarak PCR testlerini yenileyerek ilçe emniyet kurullarından izin alacaklar ve belgeleyeceklerdir.
-06:00-23:00 saatleri arasında restoranların sadece paket servisleri açık kalabilecektir. Ancak belirtilen iş kollarında çalışanlar haftalık olarak PCR testlerini yenileyerek ilçe emniyet kurullarından izin alacaklar ve belgeleyeceklerdir.

Voice of the Island


Benzer Haberler

Gana’da “Marburg humması”ndan 2 can kaybı

Voice Kıbrıs Haber

Milli Eğitim ve Kozmetik Ürünleri (Değişikik) yasa tasarıları onaylandı

Malatya’da deprem meydana geldi

NTV

Dikkat sis var!

Voice Kıbrıs Haber

“Çevre Planı ile koruma altında olan arazi Girne Belediyesi tarafından kiralandı”

Voice Kıbrıs Haber

İnternet kafelerin açılma kararı iptal edildi