FeaturedKIBRISPolitika

“Seçim yasası bir an önce oluşturulmalı”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner de “Hükümetin çözmesi gereken acil konular” hakkında konuştu.

Şahiner, pandeminin zaten var olan sorunlara tuz biber olduğunu kaydederek, sorunları çözmek için bugün beklenen istikrarlı, güçlü bir hükümet değil, azınlık hükümetiyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Hükümetin atması gereken adımları sıralayarak, Meclis’te divan seçilmediği için komitelerin bile kurulmadığına işaret eden Şahiner, UBP’nin bir an önce kendi iç sorunlarını çözmesini temenni etti.

Şahiner, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın bir an önce ele alınması gerektiğini dile getirerek, bu yasayla ilgili yaşanan ve yaşanacak sorunlara örnek verdi. Yasada değişiklik yapılmaması halinde erken seçime gidilmesinin de ülkeyi çok zora sokacağını dile getiren Şahiner, bugün değilse bile kısa süre sonra seçim sistemini dijitalleştirmek zorunda kalınacağını savundu.

Siyasete güven duygusu zedelenen vatandaşların seçim sistemiyle ilgili de çekinceleri olduğunu belirten Şahiner, dijitalleşmenin faydalarını sıraladı.

Erken seçim tarihine yetiştirilemese bile vatandaşa deneme amaçlı seçenek sunulabileceğini söyleyen Şahiner, komitelerin bir an önce oluşturularak seçim yasasının hızlı şekilde değiştirilmesinin en elzem konular olduğunu kaydetti.

Şahiner, iletişimsizliği görülen hükümetten ne beklenebileceğini sordu.

Salahi Şahiner’in konuşmasının ardından Meclis Genel Kurulu çalışmalarını tamamladı. Genel Kurul bir sonraki toplantısını 28 Aralık Pazartesi saat 10.00’da yapacak.

TAK


Benzer Haberler

“Temmuz’da elektrik kesintilerine neden olan kararların sorumlusu ben değilim”

Voice Kıbrıs Haber

Kabine, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunuldu

SysAdmin

YDÜ, Maymun Çiçeği için PCR Tanı Kiti geliştirdi!

Voice Kıbrıs Haber

YAP-SAT sektöründeki sorunlar Başbakanlık’ta masaya yatırıldı

Voice Kıbrıs Haber

Aksa Süper Lig’den bazı takımlar sporcu ve yönetici isimlerini taşıyacak formalarla sahaya çıkmaya hazırlanıyor

Voice Kıbrıs Haber

Dr. Ozan Emiroğlu’ndan ameliyat olacak hastalara duyuru!