FeaturedKIBRIS

Saner “Maraş ezber bozan bir politika”

Başbakan Ersan Saner, Güneş web tv’de soruları yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin gönderdiği 100 bin doz aşı ile toplumun yüzde 25’inin çift doz aşılandığını, bu oranla AB ülkeleri arasında üçüncü sırada olunduğunu belirten Başbakan Saner, Türkiye’den kısa süre içinde 40 bin doz aşının daha geleceğini söyledi.

“GÜNEY KIBRIS’IN KKTC’YE NASIL BAKTIĞININ GÖSTERGESİ”

KKTC’ye şuana kadar 120 bin doz aşı geldiğini, bunun 100 bin dozunu Türkiye’nin gönderdiğini ifade eden Başbakan Saner, Güney Kıbrıs’ın KKTC’ye aktarması gereken oranda aşı aktarmadığına vurgu yaptı. Başbakan Saner, “5+1 Cenevre toplantısına giderken Güney’in hala daha Kuzey’e nasıl baktığının en önemli göstergesi, sağlık konusunda bile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne aktarılması gereken aşıların aktarılmaması en önemli göstergedir” dedi.

Türkiye’den kısa süre içinde 40 bin doz aşının daha geleceğini belirten Başbakan Saner, Türkiye’den sağlanan aşılarla toplumun yüzde 25’ini aşılayan tek ülkenin KKTC olduğunu, bu oranla AB ülkeleri arasında üçüncü sırada olunduğunu söyledi.

“CENEVRE’YE İKİ EGEMEN DEVLET TEMELİNDE KATILACAĞIZ”

“Aşı konusunda bile bizimle gerekli paylaşımı yapmayan Güney Kıbrıs Rum yönetiminden, 5+1 Cenevre’ye giderken bir şey beklememizin de çok mümkün olmadığını görüyorum” diyen Başbakan Saner, Cenevre görüşmesine iki egemen devlet temelinde katılıp,KKTC’nin bir 50 yıl daha masada kaybedecek zamanı olmadığını söyleyeceklerini kaydetti.

“DOĞU AKDENİZ’DEKİ HAKLARIMIZI TÜKİYE İLE BİRLİKTE KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Güney Kıbrıs’a, adanın etrafındaki hidrokarbon yataklarını paylaşmak için geçmişte uzattıkları eli Rum tarafının tutmadığını dile getiren Başbakan Saner, “Onlar kabul etmedi diye oturup bekleyecek değiliz” dedi.

Rumların esas derdinin Kıbrıs’ta Türklerle birşey paylaşmamak olduğunu kaydeden Başbakan Saner, Türkiye ile birlikte Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türk halkının ve Türk milletinin hak ve çıkarlarını korumaya devam edeceklerini vurguladı.

“MARAŞ EZBER BOZAN BİR POLİTİKA”

Maraş’ın, Kıbrıs’ta Türk tarafının ezberbozan bir politikası olduğunun altını çizenBaşbakan Ersan Saner, bu politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Yıllardır BM masasında çözüm için çaba sarf eden Kıbrıs Türk halkının haklarını almasına dünyanın engel olduğunu anlatan Başbakan Saner, “Maraş, dünyaya, bizimle birlikte bir şey yapma düşüncesinde değilseniz biz de kendi ülkemiz içerisinde gerekli adımları atmaktan çekinmeyiz mesajı vermek adına, ezber bozan politikalardır, uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

‘Lute’un gelişi hakikat zamanıdır’

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ’den 12 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı

Voice Kıbrıs Haber

‘Toplum sağlığının seçimlere meze yapılması asla kabul edilemez’

En çok vaka bugün Girne’de tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Fiziksel, psikolojik ve sözlü şiddet, cinayet, ihanet ve cehalet ile eştir”

Voice Kıbrıs Haber

Mesai saatlerini düzenleyen Kamu görevlileri (değişiklik) yasa tasarısı oybirliği ile onaylandı