FeaturedKIBRIS

Saner “Boynumuzu giyotinin altına koyarak bu işlere başladık”

Başbakan Ersan Saner, yeni bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kolları sıvadıklarını ifade ederek, “KKTC’yi daha müreffeh bir duruma getirmek bizim en önemli hedefimizdir” dedi.

Başbakan Ersan Saner, Güneş web tv’de soruları yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

“BOYNUMUZU GİYOTİNİN ALTINA KOYARAK BU İŞLERE BAŞLADIK”

Covid 19 koşullarına ve devletin gelirlerinin azalmaya başladığı bir dönemde hükümete geldiklerine işaret ederek, “Bu hükümeti kurarken elimizi değil, boynumuzu giyotinin altına koyarak bu işlere başladık. Kolay bir süreç yönetmiyoruz. Bunu herkesin takdir ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Ülke ekonomisinin ağırlıklı olarak turizm ve yükseköğretime dayandığını ifade ederek, göreve gelir gelmez ülkeye nasıl turist ve öğrenci getirebiliriz çalışmasına başladıklarını anlatan Başbakan Saner, dün itibariyle KKTC’ye 10 bin 987 öğrencinin geldiğini açıkladı.

Güney Kıbrıs’ta Covid-19 patlamışken uçakların gelip gitmeye devam ettiğine değinerek, önce sağlık diyerek ülke ekonomisinin kendi içerisinde dönmesi için çalışma yaptıklarını anlatan Başbakan Saner, 15 Nisan’da da kapalı devre turizmin başlayacağını söyledi.

“DÜNYADA BİR İLK, BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Göreve geldiklerinde ortaya koyduklarıvizyonu adım adım gerçekleştirdiklerini belirterek, elektronik bileklik uygulamasını dün başlattıklarını dile getiren Başbakan Saner, “Dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz, başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Elektronik bileklik uygulamasıyla ilgili bilgi de paylaşan Başbakan Saner, “Çok ciddi harcamalar yapıp bu işi yapmaya çalışıyorduk. Elektronik bir çağda yaşıyoruz, teknolojiden faydalanarak kontrole başlıyoruz” diye konuştu.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler!

Voice Kıbrıs Haber

‘Kıbrıs’ta barış sevdasından asla vazgeçmeyeceğiz’

Voice Kıbrıs Haber

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplandı

Voice Kıbrıs Haber

Neşe Yaşın’a güneyde araba çarptı!

Kişmir: Spor fonuna 26 milyon 800 TL aktardık

“Mülkiyet rejiminde iki bölgelilik hukuken de tescillendi”

Voice Kıbrıs Haber