FeaturedKIBRIS

Sahtekarlıkla yüklü miktarda para ve mal temin eden 3 kişi tutuklandı!

Lefkoşa ve Haspolat’ta sahtekarlıkla para ve mal temin eden 3 kişi tutuklandı

Polisten yapılan açıklamaya göre, 30 Kasım tarihinde, Lefkoşa’da, 30 yaşındaki şahıs başka bir şahsa, yurt dışından getirilmek amacıyla ön izin alacağı vaadiyle sahte olarak düzenlediği ön izin başvuru formunu, dolandırma niyeti ile whatsapp uygulaması üzerinden gönderip söz konusu şahıstan 1500 Euro nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiği tespit edilerek tutuklandı.

Öte yandan  2022 yılı Kasım ayı içerisinde Haspolat’ta, 37 ve 42 yaşındaki şahıslar,  meyve sebze ithalatçısı olarak faaliyet gösteren iş yerinden almış oldukları sebze ve meyveler için, önceden tek keşideci imzası ile bozulan toplam değerleri 773 000 TL olan 6 adet çeki ileri tarihli olarak yazıp işletmeye verdikleri halde, söz konusu çeklerin bozulmaması için sahtekarlık ve dolandırmak kastı ile tasdik memuruna yaptırmış oldukları çeklerin çift imzalı olunacağı yönündeki beyannameyi bankaya ibraz ederek çeklerin bozulmamasını sağlayarak sahtekarlıklamal temin ettikleri tespit edildi.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine bahse konu şahıslar tutuklandı, her iki olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Benzer Haberler

Ölü sayısı 74’e yükseldi

Voice Kıbrıs Haber

KTÖS, Mağusa’da özel gereksinimli bireyler için etkinlik gerçekleştirdi

Voice Kıbrıs Haber

“KKTC’nin ilanı Turgut Özal’ın görevi henüz devralmadığı güne denk getirildi. Bu da enteresandı. İnce bir ayar yapıldı…”

TAK

Öztaş “Elzem ihtiyaçlar dışında dışarıya çıkmayın”

Limasol’daki çöp döküm alanında ölü bebek bulundu

Meclis çalışanları ve milletvekillerinin test sonuçları açıklandı

Voice Kıbrıs Haber