FeaturedKIBRIS

Sahtekarlıkla 20 bin sterlin temin etti!




(Kamalı Haber) – Lefkoşa ve Girne’de meydana gelen sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme  ve sahtekarlıkla kayıt temini suçlarından tutuklanan E. Y. mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Özgür Sunalp mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlının 2024 yılı Temmuz ayı içerisinde A.Ç.’nin aracını satmak için sahte vekaletnameyle önce Lefkoşa Gelir ve Vergi Dairesine, ardından Girne’de araç mukayyitliğine başvurarak, sahte evrakı tedavüle sürdüğünü söyledi. Polis, zanlının sahte vekaletnameyle aracı sattığını ve 20 bin sterlin parayı sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı. Polis, zanlının bu meseleyle ilgili önceki gün tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını açıkladı. Polis, zanlının ifadesinde sahte vekaletnameyi Lefkoşa ve Girne’de tedavüle sürdüğünü kabul ettiğini ancak belgeyi hazırlayanın kendisi olmadığını söylediğini aktardı. Polis, meseleyle ilgili kent güvenlik sistemi kameralarının inceleneceğini, alınacak ifadeler olduğunu söyledi.

Polis, savcı Senem Palabıyık’ın sorusu üzerine zanlının vekaleti hazırlayan şahsın ismini söylediğini, ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılacağını açıkladı.  Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Ne olmuştu

Zanlı Enver Yücel, geçtiğimiz ekim ayında Lefkoşa Tapu Dairesine sahte vekaletname sunarak, Lefkoşa’daki bir şirkete ait taşınmazın 520 bin sterline satılmasını sağladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Zanlı soruşturmanın ardından “evrak sahteleme, sahte evrakı tedavüle sürme ve sahtekarlıkla kayıt temini” suçlarından teminatla serbest bırakılmıştı.






Benzer Haberler

Barış temalı Karma Resim Sergisi kapılarını yarın açıyor

Melek Voice

Güney Kıbrıs’ta seçim ve yaşam koşulları anketi

TAK

CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, “Sol ve Kıbrıs Sorunu” konferansına katıldı

Melek Voice

Çin’de “robot polis” dönemi başladı: Dur ihlâli yapanı tespit edip, kaydediyor

NTV

İncirli “CTP halkla beraber iktidar yürüyüşünü başlattı… Hedefimiz 2026’nın ilk çeyreği”

TAK

KTÖS İnsan Hakları ve Eşitlik Sekreteri Erhalaç, Dayanışma Evi’ndeki konferansta konuşma yaptı

TAK