FeaturedKIBRIS

Şahiner “Öğrenci olsaydınız bu yıl size karne bile verilemezdi”


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün yasama yılının son toplantısını denetim görevini yerine getiriyor.

-Şahiner: “Öğrenci olsaydınız bu yıl size karne bile verilemezdi…”

CTP Lefke Milletvekili Salahi Şahiner ise, “Hükümetin Yıl Sonu Karnesi” konulu güncel konuşma istemi ile kürsüye çıktı.

Yasama yılı sonunda Hükümetin yıl sonu karnesine bakmak istediğini kaydeden Şahiner, “Öğrenci olsaydınız bu yıl size karne bile verilemezdi. Çünkü işlediğiniz disiplin suçları nedeniyle okuldan atılacaktınız.” dedi.

“Ekonomi diptedir.” diyen Şahiner, alım gücünün hiç olmadığı kadar yerlerde olduğunu, üretimin durduğunu ve piyasada denetim yapılmadığını ifade etti ve Hükümeti “belli başlı sermaye gruplarına çıkar sağlamakla” suçladı.

Tarım konusunda ise üreticinin tedirgin olduğunu anlatan Şahiner, yeşillenme hastalığının ülkede tespit edilmediğini, buna rağmen yapılan uygulama ile narenciye bahçelerinin kuruma ve betona dönme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Şahiner, harnup konusunda Tarım Bakanlığı’nın sessizliğini koruduğu eleştirisini de yaptı.

Eğitimde “rezillikler” yaşandığını söyleyen Şahiner, depreme dayanıklılık konusunda hiçbir ilerleme görünmediğini belirtti. Şahiner, yükseköğrenimde yaşanan “rezilliklerden” dolayı öğrenci sayısının düşmesi halinde ise bu sektörden beslenen sektörlerin zora gireceğini kaydetti.

Enerji konusuna da değinen Şahiner, “Enerji konusu hata kaldırmaz.” diyerek, Kıb-Tek’e yatırım yapılmamasını eleştirdi. “Kıb-Tek’e yatırım yapılmış olsaydı ve AKSA olmadan AKSA’nın makineleri ile de üretim yapılsaydı faturalar yarı yarıya düşerdi.” diyen Şahiner, yapılanı halka ihanet olarak değerlendirdi.

Salahi Şahiner, Kalecik 3 Sözleşmesi’ni ise “1 milyar dolar AKSA’ya akıtmak için imzalanmış bir sözleşme” olarak niteledi.

Yolların da kötü durumda olduğunu kaydeden Şahiner, kazalarda sürücü hatalarının yanı sıra yolların durumunun da etkili olabildiğini söyledi.






Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Hücrede bulunan zanlıya sandviç içinde uyuşturucu götürdüler

Voice Kıbrıs Haber

Aliyev Milli Meclisi feshetti, Azerbaycan’da erken seçim kararı

NTV

Mimarlar Odası’nın üç üyesi istifa etti

TAK

İthal ürünlerin 2’sinde limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi

TAK

İki araç yüz yüze çarpıştı, Hüseyin Palu hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber