FeaturedKIBRIS

“Sahil şeridi işgal ediliyor”

Bağımsızlık Yolu yaptığı açıklamda, Küçük Erenköy’de çevre katliamı yapıldığını iddia etti.

Açıklama şu şekilde:

“Tatlısu’ya bağlı Küçük Erenköy’de köy içi yolu ile sahil şeridi arasında özel site inşaatı başlatıldı. Resmi yolu olmayan site için dere yatağının batısına yol bırakılacağı, doğu yönündeki tapunun ise sahibinden satın alındığı öğrenildi.

Aralıklı zamanlarda sahil şeridinde devam eden kazı ve yapılaşma sonrasında işgal edilen sahilin, site kullanımına açılması ve başka bir sahili bulunmayan bölge halkının, ilgili alana araba ile ulaşamaması kabul edilemez. Bölge halkı, kaymakamlık ve belediyeye defalarca şikayette bulunduğu halde kazılan yerler geri doldurulmamış ve yalnızca günübirlik durdurma kararları alınmıştır.

Bağımsızlık Yolu, izinli veya izinsiz doğa talanına karşı mücadele etmekte ve Muhalefet Programı’nda “Çevreye karşı suç işleyenlere ve dere yatağına kaçak inşaat yapan şirketlere para veya hapis cezası değil veya hale göre bu cezaların yanı sıra kamusal bir binaya güneş paneli kurma cezası da verilmelidir” maddesini savunmaktadır.

Sahil şeridinin siteye ait özel plajı gibi kullanılmasına ve ağaçların sökülerek çevre katliamı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Çevre Dairesi’ne konunun takipçisi olduğumuzu bildirmek isteriz.”


Benzer Haberler

“Temennim çok daha adil bir dünya yaratılmasıdır”

Voice Kıbrıs Haber

Kapalı yola dikkat!

Voice Kıbrıs Haber

Avtepe Medoş lalesi festivali Pazar yapılıyor

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (12 Ağustos 2022 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Anastasiadis’ten sert açıklama: “Yasa dışı bir hükümetle asla temasa geçmem”

Voice Kıbrıs Haber

En son hava durumu tahminleri (14 Ocak 2024)