FeaturedKIBRISKültür Sanat

Safir serisinin ikinci kitabı “Yegane Aşk” tanıtıldı

Kıbrıslı genç sanatçı Kemal B. Caymaz’ın yazıp resimlediği, kapak tasarımını prof. Dr. Gökçe Keçeci’nin yaptığı Safir Serisinin ikinci kitabı “Yegâne Aşk”ın tanıtım gecesi ve Sergisi KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar ile eşi Sibel Tatar ve sanat, siyaset, akademi dünyasından önemli isimlerin katılımıyla geçtiğimiz Cumartesi akşamı Bellapais Manastırında gerçekleşti.

KKTC Kültür Dairesi Müdürlüğü, Bayrak Radyo televizyon Kurumu, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Girne Belediyesi, CityMall, ve Telsim Vodafone grup şirketinin sponsorluğunda gerçekleşen “Kraliyet Düğünü” temalı gecede, Çobanyıldızı Krallığının Prensi Safir ve Anisoptera Krallığının Prensesi Lâl’in görkemli düğün sahnesi Azeri Sanatçı Hanım Taghiyeva’nın çizdiği karakterlerin maketleri ile canlandırıldı. Çevirisini Esat Ulusol’un, kapak tasarımını ise Raif Kızıl’ın yaptığı kitabın İngilizce çevirisi de Işık Kitabevi ve Amazon tarafından yayınlanmaya başladı ve Kıbrıs’taki tüm kitapçılarda satışa sunuldu

Hüseyin Altan ve Erkan Erzurumlu’nun canlı performansı eşliğinde kozan marşı ve Kıbrıs’a ait müzikler fantastik ezgiler ile çalındı ve konuklara enfes bir müzik ziyafeti yaşattı.

Serinin yaratıcısı Kemal B. Caymaz Kıbrıs’lı ünlü modacımız Abdullah Öztoprak tasarımı takım elbisesi ile kırmızı halıda büyük beğeni topladı. Caymaz açılışta yaptığı konuşmada; “2016 yılında Kıbrıs’ın ilk fantastik romanı olarak İstanbul’da başlayan bu macera 2020 yılında Işık Kitabevinin seriyi kendi bünyesine almasıyla her geçen gün büyüyerek geçlere ilham vermeye devam etmektedir. Safir, İngilizce ve Rusça çevirileri, 3 sezonluk dizi senaryosu ve projesi, Hazırda bekleyen ve çıkacak olan üçüncü kitabı, özellikle bu kitapları heyecanla bekleyen genç okuyucuları ve içinde barındırdığı Kıbrıs kültürüne ait simgeler, tarihi ve mitolojik unsurlarıyla Kıbrıs’ın yazılı kültürel mirası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” İfadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılışta yaptığı konuşmasında,

Safir Serisinin zengin bir tarihe, mitolojiye, kültüre ve doğal güzelliklere sahip olan Kıbrıs’ta yazıldığını, Kıbrıs adasından birçok medeniyet geçtiğini, birçok aşkların ve olayların yaşandığını dile getirdi. Tatar, Kıbrıs’ın zengin kültürünün, tarihinin de tanıtıldığı kitabın, hem Kıbrıs Türk Edebiyatına hem de Kıbrıs Kültürüne önemli bir hizmet olduğunu vurguladı ve konuşmasının sonunda yazar Kemal B. Caymaz ve çvirmeni Esat Ulusol’u kutladı.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Kâğıt Sanatçıları Derneği’nin SAFİR Serisinden ilham alarak ürettikleri çalışmaların sergilendiği “Yegâne Aşk” Sergisi de Bellapais Manastırı Mahzen bölümünde açıldı.

 İnci Kansu, İsmet Tatar, Emel Samioğlu, Eser Keçeci, Mustafa Öztunç, Gökçe Keçeci, Şenol Özdevrim, Kemal B. Caymaz, Raif Kızıl, Rana Özdoğa, Ülviye Perçinci Oksu, Hanım Taghiyeva, Fatma Özok, Mine Korudağ, Tülay Pirgalıoğlu, Özge Yücesoy, Mandana Mehrnia, Gonca Akbudak, Feza Sanıvar ve İmge Tonyalı’nın çalışmalarının yer aldığı sergi, 10 Kasım 2023 tarihine kadar 8:00-16:00 saatlerinde Bellapais Manastırı Mahzeninde izlenebilecek.

Caymaz ayrıca “Kraliyet Düğünü” Kitap tanıtımı gecesini de kaçıranlar için ilerleyen günlerde BRT ekranlarındayayın akışı içinde  özel program olarak yayınlanacağının müjdesini verdi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK