DÜNYAFeatured

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 21’nci gününde…

Ukrayna’da  Rus güçlerinin saldırıları 21. günde de devam ediyor.

Rus donanması son olarak en az saldırıya maruz kalan kentlerden Odessa’ yı bombaladı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko Rus gemilerinin  Karadeniz üzerinden Ukrayna’nın Odessa kentinin bombalandığını belirterek, “Birkaç saat önce Rus donanmasına ait gemiler Odessa Bölgesi’ndeki Tusla Köyü açıklarından sahil bölgesine top ve füze atışları gerçekleştirdi. İşgalciler kıyı savunma sistemimizi test etmeye çalışıyordu. ” ifadelerini kullandı.

Rus güçlerin Herson bölgesini tamamen kontrol altına aldığı duyurulurken, iki ülke arasındaki ateşkesin sağlanması için sürdürülen müzakereler de devam ediyor. ,

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, “Görüşmeler çok zorlu geçiyor ancak, anlaşma olasılığı görüyoruz” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da iki ülke arasında ateşkesin sağlanması için bugün Rusya’ya gidiyor. Çavuşoğlu yarın da Ukrayna’ya gidecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ise, ülkesine saldıran Rusya Federasyonu için bu savaşın ağır sonuçlarla sona ereceğini söyledi.

Telegram hesabından halkına seslenen Zelenski herkesi diyalogdan çıkan sonuçları sabırla beklemeye davet ederek, Rus iş insanlarını ve vatandaşlarını savaşa karşı çıkmaya çağırdı . Zelenski, Rusya’nın bu savaştan büyük utanç ve yoksullukla çıkacağını dile getirdi.

Ülkeden kaçışlar da sürüyor… Bugüne kadar ülkeden 29 bine yakın sivilin tahliye edildiği bölgede, Rus güçleri çocuk kadın demeden bombardımana devam ediyor.

Şu ana kadar 100’e yakın çocuğun hayattını kaybettiği saldırılarda, Rusya gazetecileri de hedef almaya başladı.

ABD’li gazeteci Brent Renaud’nun ardından, Amerikan Fox News kanalı için kameramanlık yapan Pierre Zakrzewski de Kiev’in dışındaki Horenka bölgesinde öldürüldü.


Benzer Haberler

Okan Donangil Başbakanlık Özel Kalem Müdürü görevine atandı

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde Covid-19 vakaları nedeniyle olağanüstü toplantı yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Olası sel ve su baskınları, trafik yoğunluğu ve kazalara karşı önlem

“Bizim derdimiz üzüm yemek, ancak bazılarının tek derdi bağcıyı dövmektir”

Voice Kıbrıs Haber

Hindistan’daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Voice Kıbrıs Haber

“İkinci bir resmi görüşme yapılmadı”

Voice Kıbrıs Haber