DÜNYAFeatured

Rusya Ukrayna’daki Herson kentinden tamamen çekildi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın Ukrayna’daki Herson kentinden tamamen çekildiğini duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün tarihi bir gün ve Herson’a dönüyoruz” dedi. Ukrayna güçlerinin Herson’a girişini gösteren ve kamu binalarına çekilen Ukrayna bayrağının yer aldığı görüntüler ise sosyal medyada yayımlandı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Rus birliklerinin Herson’dan tamamen çekildiğini açıklanmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’den yeni bir açıklama geldi.

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün tarihi bir gün. Herson’a dönüyoruz. Şu an itibariyle askeri güçlerimiz şehre yaklaşmak üzere. Ancak özel birimler zaten şehirde. Herson halkı bekliyordu. Ukrayna’dan asla vazgeçmediler. Şehir henüz düşmandan tamamen arındırılmamışken bile, Herson halkı sokaklardan ve binalardan Rus sembollerini ve işgalcilerin Herson’da kaldığına dair tüm izleri kaldırıyor. Her bir askerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Zelenski, Ukrayna ordusunun Herson bölgesinde güvenliğin sağlanması için gereken çalışmaları yapacağını belirterek, bölgede kalan Rus askerlerini teslim olmaya çağırdı.

“KIRIM’IMIZIN KURTULUŞ ZAMANINA YAKLAŞTIĞINA İNANIYORUM”

Zelenski, ülkesinde faaliyet gösteren United24 adlı bağış toplama platformunun, Ukrayna’da insansız deniz aracı filosu kurulması için kampanya başlattığını, yaklaşık bir saat içinde ilk araç için yeterli paranın toplandığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Alınan ilk insansız deniz aracına Herson adı verildi. Oldukça mantıklı. İkinci deniz aracına Sivastopol adını vereceğiz. Bütün bunlarla Kırım’ımızın kurtuluş zamanına yaklaştığına inanıyorum.”

Ukrayna güçlerinin Herson’a girişini gösteren ve kamu binalarına çekilen Ukrayna bayrağının yer aldığı görüntüler de sosyal medyada yayımlandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “11.11.22” tarihini yazdı.

Telegram’daki “Herson Haberleri” adlı kanalda paylaşılan görüntüde ise bir Ukraynalı asker, Herson’a girdiklerini belirtti.

Herson merkezindeki idari binanın önünde yer alan anıtın temeline konulan Ukrayna bayrağı ile Avrupa Birliği bayrağı dikkati çekti.,

ODESSA’DA SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

Öte yandan Ukrayna’nın Odessa kentinde gece saatlerinde Ulusal Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu önünde toplanan bir grup, Ukrayna özel kuvvetlerinin Rus güçlerinin çekildiği Herson’a girmesini kutladı.

Çoğunluğu Herson’dan savaş nedeni ile tahliye edilen grup, Ukrayna ordusuna destek gösterisi düzenledi.

Ellerinde Ukrayna bayraklarını taşıyan ve aralarında çocukların da bulunduğu siviller, Ukrayna milli marşını söyledi.

 


Benzer Haberler

En çok yağışı Alsancak aldı

‘Türkiye ile kavgalı bir cumhurbaşkanı ile halkımız hiç bir yere varamaz’

UBP adayı Başman Yeniboğaziçi’nde halkla buluştu

TAK

Dijital Liraya geçiş hükümetin gündeminde!

Voice Kıbrıs Haber

Toros “Çok ciddi bir belirsizlikle karşı karşıyayız”

Voice Kıbrıs Haber

KKTC’de üç gün sağanak yağış bekleniyor