FeaturedKIBRIS

Rum Meclis Başkanı Syllouris: Kıbrıs AB’ndeki ortaklarından daha fazla dayanışma bekliyor

Rum Meclis Başkanı Demetris Syllouris, Kıbrıs`ın Avrupa Birliği`ndeki ortaklarından daha fazla dayanışma beklediğini söyledi.

9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla Meclis Genel Kurulu`nda, İkinci Dünya Savaşı kurbanları onuruna bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra konuşan Syllouris, Kıbrıs`ın Avrupa Birliği`ne çıkarlarını koruması ve egemenliğini baltama girişimlerinin engellenmesi konusunda umutlar bağladığını belirtti.

Demetris Syllouris, 2004 yılında Avrupa Birliği`ne tam üye olan Kıbrıs’ın hala Türk işgali altında olduğuna, ayrıca birçok sıkıntı yaşadığına dikkat çekti.

Konuşmasın Türkiye`nin Kıbrıs egemenlik haklarıyla ilgili `kabul edilmez davranışlarından söz eden Meclis Başkanı, Ankara`nın uzlaşmaz tutumu ve Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için müzakere masasına yeni temelsiz talepler koymaktaki ısrarının, tamamen Avrupa Birliği`nin çıkarlarına yönelik davranışlar olduğunu ve bu itibarla konuşulması gerektiğini belirtti.

Syllouris, “AB ortaklarımızdan Türkiye`ye baskı yapılması bakımından daha fazla dayanışma bekliyoruz ki Ankara Avrupa`ya yükümlülüklerini yerine getirsin, uluslararası hukuku uygulasın” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı, Birleşik Krallığın AB`nden çıkma kararının, tek para biriminin zorluklarının, mülteci sorununun, dayanışma olmamasının ve ekonomik sektörde liderlik eğilimlerinin Avrupa`nın demokratik açığının sadece birkaç örneği olduğunu, Avrupa genelinde avroya şüpheciliği güçlendirdiğini kaydetti.

AB devletleri ve Avrupa kurumlarına zorlukları zamanında ve etkin biçimde çözebilmek için siyasi yönlerini yeniden tanımlamaları çağrısı yapıldığına işaret eden Demetris Syllouris son olarak Temsilciler Meclisi`nin Avrupa Birliği`nde aktif olarak ve sorumlulukla yer aldığını ifade etti.


Benzer Haberler

Kayıp Şahıslar Komitesi’ne Güney Kıbrıs’tan bağış

Voice Kıbrıs Haber

Sayıştay ve YÖDAK üyelikleri için münhal

Voice Kıbrıs Haber

‘Doğrusu siyasi eşitliğe dayalı federasyon’

Voice Kıbrıs Haber

Trump’tan açık tehdit!

Kıbrıs Türk hemşireler ve ebeler birliği yasa tasarısı oybirliğiyle kabul edildi

Tıp-İş, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki “hekim sıkıntısına” dikkat çekti

Voice Kıbrıs Haber