FeaturedKIBRIS

RTCYPP “Atalay herkes tarafından özlenecek”

İsveç Büyükelçiliği himayesinde Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi (RTCYPP), görev süresi dolan Din İşleri Başkanı Talip Atalay’a hizmetlerinden dolayı teşekkür mesajı yayımladı.

RTCYPP tarafından yayımlanan mesajda, “Kıbrıs’ın dini liderleri olarak Kıbrıs Müftüsü görevinden ayrılan Prof. Dr. Talip Atalay’a en içten teşekkür, takdir ve saygılarımızı sunar, yeni görevinde başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Mesajda, “Atalay’la çalışan herkesin onu dürüst, onurlu, içten, cesaretli, kibar ve sabırlı biri olarak tanımladığı ve Atalay’ın herkes tarafından özleneceği” vurgulandı.

Atalay’ın Kıbrıs tarihinde tüm dini liderler ve inanç toplulukları ile diyalog halinde olan ilk müftü olduğu ve Başpiskopos II. Hrisostomos’la birlikte on yıl boyunca adanın inanç toplulukları arasında anlayış ve güven köprüleri kurmak ve dini özgürlüğü geliştirmek için yorulmadan çalıştığı kaydedilen mesajda, iki liderin ortak çalışması sonucu barış ve uzlaşı için somut ve önemli adımlar atılmasındaki katkılarına da değinildi.

TAK


Benzer Haberler

“Belediye Başkanının halkın parasını çarçur etme hakkı yok”

Voice Kıbrıs Haber

Toprak sete çarpıp takla attı!

Voice Kıbrıs Haber

Büyük Ralli start aldı

Veteriner Dairesi ile Hayvan Refahı Yasası’nı görüştüler

37 yaşındaki kadın kayıp aranıyor!

‘Lapta’da bir vaka tespit edildi’

Voice Kıbrıs Haber