FeaturedKIBRIS

“Protokol Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunuldu”

Başbakan Ersan Saner, Türkiye ile mart ayında imzaladıkları protokollerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğunu açıklayarak, protokolün yürürlüğe girmesiyle Türkiye’den kaynak akışının da başlayacağını söyledi.

Başbakan Saner, ay sonu Cenevre’de yapılacak 5+BM görüşmesinden, Rumların tavrının değişmemiş olmasından dolayı bir sonuç beklemediğini ifade ederek, iki ayı devlet temelindeki çözümden yana olan tavırlarında ısrar edeceklerini söyledi.

Başbakan Ersan Saner, BRT’de canlı yayınlanan Basın Odası programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“PROTOKOLÜN UYGULAMAYA GİRMESİYLE KAYNAK AKIŞI BAŞLAYACAK”

Türkiye’den mali kaynağın ne zaman aktarılacağıyla ilgili bir soru üzerine, protokolü mart ayında imzaladıklarını anımsatarak, bugünlerde Türkiye’de protokolün onaylanıp yürürlüğe girmesini beklediklerini dile getiren Başbakan Saner, “Protokolün, onay için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını sunulduğunu biliyorum” dedi.

Saner, protokolün uygulamaya girmesi ile kaynak akışının da başlayacağını belirtti. Saner, Türkiye’den gelen kaynakla bölünmüş yol çalışmalarının başladığını ve çarkın dönmeye başladığını söyledi.

Başbakan Saner, Güney Kıbrıs’la geçişlerin yeniden başlaması konusunda Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda karar alınacağını kaydetti.

“GİRNE HASTANESİ İHALESİ YENİDEN YAPILACAK”

Girne Hastanesi ihalesinin neden iptal edildiği yönündeki bir soru üzerine Başbakan Saner, göreve geldiklerine ihale sürecini önlerinde bulduklarını belirterek, Planlama İnşaat Dairesi’nin değiştirilen tüzüğünün uygulamaya girmediği için söz konusu sıkıntının yaşandığının kendilerine aktarıldığını anlattı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeni bir tüzük üzerinde çalışıldığını kaydeden Başkan Saner, mali yetersizlik nedeniyle de ihaleyi geri çektiklerini, yeni tüzüğün yapılmasıyla ilgili kaynağı aktararak ihalenin yeniden açılacağını duyurdu.

TAK


Benzer Haberler

‘Büyük bir üzüntü içindeyiz’

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı, OPEK yetkililerini kabul etti

Dünyanın en iyi havayolu şirketleri seçildi

Voice Kıbrıs Haber

Pakistan’ın 23. Başbakanı seçildi

Voice Kıbrıs Haber

“Fonun kaldırılmasını yanlış bir karar olarak değerlendiriyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde futbolda şike iddiaları doğrulanamıyor

Voice Kıbrıs Haber