CoronavirüsFeatured

Pozitif vaka sayısının bölgelere göre dağılımı

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Sağlık Bakanlığı ekibi ike birlikte yaptığı açıklamada ülkemizdeki koronavirüsü salgınıyla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Bakan Pilli bugün 238 test yapıldığını, 3 pozitif vakka tespit edildiğini toplam pozitif vakka sayısının 91’e yükseldiğini söyledi. Pilli, daha önce taburcu edilen 29 Alman vatandaşının ardından dün ve bugün 7 KKTC vatandaşının da taburcu edildiğini velirterek topla 36 kişinin taburcu edildiğini anlattı. Bugüne kadar toplam 2785 kişiye test yapıldığını kaydeden Pilli, 2 kişinin yoğun bakımda durumlarının stabil olduğunu, 53 kişinin de servislerde tedavilerine devam edildiğini belirtti.

Bakan Pilli, pozitif vakaların bölgelere göre dağılımlarını da açıkladı; “Lefkoşa 3, Gönyeli 3, Mağusa 3, Beyarmudu 3, Girne 2, Lapta 9, Alsancak 4, Karpaz-iskele 22, yurtdışından gelen 3.”

Pilli, yurtdışından gelen ve River Side’ta karantinada tutulan kişilere yapılan testlerde bugün 3 pozitif vakka tespit edildiğini kaydederek, temaslı ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Bugün yapılan yazılı açıklamada otellerde 14 günlük karantina süresi dolan ve sonuçları negatif çıkan kişilerin bir gün sonra evlerine gönderleceği ile ilgili de konuşan Pilli, bu sürenin yarından sonra olacağını gerekli takip ve tetkikten sonra karar verileceğini siyledi. Pilli, ülkede vakka sayısındaki artışın yatay bir seyirde gittiğini kaydederek, herkese evlerinde kalmaya devam etme çağrısını yineledi.

(BRT)


Benzer Haberler

Bellapais Müzik Festivali’nde Fransız sanatçılar…

Voice Kıbrıs Haber

Katillerin kaçmasına yardım eden 2 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Komşusunun evinde rahatsızlanarak yaşamını yitirdi

Voice Kıbrıs Haber

Zaliha Dinçyürek yaşamını yitirdi

‘Barış ve Demokrasi Yürüyüşü’ bugün yapılıyor

SysAdmin

“Hedefimiz, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşmaya ulaşmaktır”

Voice Kıbrıs Haber