FeaturedKIBRIS

Polis okulunda öğrenim gören öğrenciler, gönüllü donör olabilmek için numune verdiler

Polis okulunda öğrenim gören öğrenciler, gönüllü donör olabilmek için numune verdiler

Polis Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, 2001 yılında toplumu kanser konusunda bilinçlendirme ve kanserle savaşa katkı koymak amacıyla kurulmuş bir hayır kurumudur. Kemal Saraçoğlu Vakfı, Dünya İlik Bankası üyesi olarak hem ülkemizde hem de dünyada ilik nakline ihtiyaç duyan hastalar için gönüllü donör kaydı yapmaktadır.

Bu amaçla Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatörü Servet ÖZERALP tarafından bugün Polis Okulu Müdürlüğünde temel eğitim gören polis ve itfaiye aday adaylarına ilk olarak vakfın kuruluş amacı ve nasıl donör olunabileceği konusunda bilgiler aktarıldı.
Yapılan bilgilendirilmenin ardından Vakıf Koordinatörü Servet ÖZERALP ve Koordinatör Yardımcısı Suzan GÜREL tarafından gönüllülük esasına göre öğrencilerden Dünya İlik Bankasına gönderilmek üzere swap örnekleri alındı.
Toplumsal dayanışmanın ayrı bir önem kazandığı bu günlerde, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı aracılığıyla evrensel kanser savaşına katkıda bulunup böyle bir sosyal sorumlukta yer alan Polis Okulu Öğrencileri şifa bekleyen kanser hastalarına umut olabilmenin gururuyla kemik iliği için numune verdiler.

 


Benzer Haberler

Geçtiğimiz hafta 2 kişinin öldüğü, 18 kişinin de yaralandığı 52 trafik kazası meydana geldi

Voice Kıbrıs Haber

İlk ve orta eğitimde karneler dağıtıldı, yarıyıl tatili başladı

“Yetkililer artık bir açıklama yapsın”

Voice Kıbrıs Haber

09.00-16.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek

Doğru olan görevin UBP’ye verilmesi

SysAdmin

YÖDAK “117 program başvurusundan 69’u kabul edildi, 37’si reddedildi”

Voice Kıbrıs Haber