CoronavirüsFeaturedKIBRIS

Pfizer aşıları Pazartesi günü KKTC’ye teslim edilecek




İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Rum Eş Başkanı Leonidas Filahtu, “Pfizer” aşılarının bin kişilik ilk dozunun Pazartesi günü Metehan geçiş kapısından Kıbrıs’ın kuzeyine teslim edileceğini açıkladı.

İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Rum Eş Başkanı Leonidas Filahtu Rum Haber Ajansı KİPE’ye yaptığı açıklamada, Pfizer’in bin kişilik ilk doz aşılarının Pazartesi sabahı saat 08.30’da Kıbrıs’ın kuzeyine “Ayios Demetios” (Metehan) geçiş kapısından teslim edileceğini açıkladı.

Habere göre Filahtu, bin kişi için sadece ilk doz aşının teslim edilmesinin sebebi olarak, aşının -70 derecede muhafaza edilmesinin gerekmesi ve 2 bin dozluk aşının hepsinin taşınması için gerekli teçhizatın olmamasını gösterdi.

İkinci dozun zamanı gelene kadar geri kalan aşıların uygun koşullarda saklanmaya devam edileceği ve gerekli teçhizatın sağlanması halinde aşıların daha da erken bir zamanda Kıbrıs’ın kuzeyine teslim edilebileceğini vurgulayan Filahtu, bir soru üzerine ise aşıların ücretinin ise ödendiğini ifade etti.

TAK






Benzer Haberler

Gazze’de sağlık koşulları “felaket” seviyesinde

NTV

Binlercesi kıyıya vurdu, endişelendiren görüntü “Bu sene enteresan şeyler oluyor”

NTV

Üstel “2026 yılı projelerin ve desteklerin yılı olacak”

TAK

Çocukların korkmadığı koleksiyon, yetişkinleri ürkütüyor

NTV

Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Raskolnikov” prömiyerini yaptı

Melek Voice

Barış temalı Karma Resim Sergisi kapılarını yarın açıyor

Melek Voice