FeaturedKIBRIS

Pes dedirten hırsızlık… Ölen komşusunun evini soydu!


(Kamalı Haber)- Lefkoşa’da Göçmen Evleri’nde yaşamını yitiren komşusuna ait eve girip, hırsızlık yapan zanlı tutuklanarak dün “geceleyin ev açma, sirkat, kasti hasar ve kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Nazmi Doğan mahkemede olguları aktardı.

Polis, olayın 11 Haziran 2024 tarihinde saat 01.00 sıralarında meydana geldiğini söyledi. Polis, zanlının Lefkoşa’da Kızılay arkası Göçmen Evlerinde hayatını kaybeden Emete Şahintepe’ye (K-84) ye ait ikametgahın tahtadan yapılmış mutfak kapısını, muhtemelen sert bir cisim ile zorlayıp hasara uğrattıktan sonra eve girdiğini söyledi.

Polis, zanlının yatak altında muhafaza edilen Huğulu marka çifte kırma düz av tüfeğini, bir adet Beyaz renk Sony Xperia marka cep telefonunu, bir adet Samsung marka cep telefonunu, bir adet Kreator marka şifreli küçük boy para kasasını, bir adet Beko Mini Keyf marka kahve makinesini, bir adet markası meçhul akü şarjerini ve bir adet Sinbo marka el Bender’ini çaldığını aktardı.

Polis, zanlının ikametgâhında mahkeme emri gereği yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey tespit edilemediğini belirtti.

Polis, zanlının kullanımında bulunan Suzuki marka aracın bagaj kısmında yapılan aramada bahse konu eşyaların tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi.

Tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten polis, soruşturma amaçlı 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.






Benzer Haberler

Bilim insanları 100 yıldan fazla yaşamanın sırrını açıkladı

NTV

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Gemikonağı’nda trafik kazalarına karşı eylem yapıldı

TAK

Lefke’de trafik kazalarına karşı sesler yükseldi

TAK

Türkiye ilk mağlubiyetini aldı

NTV

Gürcistan ve Çekya, EURO 2024’te puanları paylaştı

NTV