DÜNYAFeatured

Pentagon UFO’ları araştıracak yeni bir birim kurdu

Pentagon, tanımlanamayan uçan cisimleri (UFO) araştırmak için yeni bir birim kuruyor. ABD ordusunda görevli pilotlar tarafından gözlemlenen bu cisimlere ilişkin soruşturma ve incelemelerde bulunulacak.

ABD Savunma Bakanlığı Karargahı olan Pentagon, ‘Hava Nesnelerini Tanımlama ve Yönetim Senkronizasyon Grubu’nun (AOIMSG), Ağustos 2020’de eski Başkan Donald Trump yönetiminde oluşturulan ‘Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü’nün yerini alacağını duyurdu.

Bu birim dünya dışı uzaylıları araştırmak için kurulmuyor. Daha gerçekçi bir hedefe odaklanarak, İstihbarat ve Güvenlikten Sorumlu Savunma Müsteşarlığı’nın sorumluluğunda hareket edilecek ve diğer gelişmiş ülkelere ait olası yeni teknolojilerin takibi ve tespiti yapılacak. Bu gibi yeni türden teknolojiler ile ABD hava sahasının ihlal edilip edilmediği ortaya çıkarılacak.

Çin’den şüpheleniliyor

Washington, özellikle Çin’in insansız hava araçları veya diğer hava araçlarını kullanarak casusluk yaptığı konusunda endişeler taşıyor.

Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, UFO’ların hava personeli için potansiyel bir uçuş güvenliği riski oluşturduğunu ve potansiyel ulusal güvenlik endişelerini artırdığını söyledi.

ABD Donanması pilotları tarafından çekilen ve UFO ile karşılaşmalarını gösteren üç video geçtiğimiz yıl halka açıklanmıştı. Videolardan birinin Kasım 2004’te, diğer ikisinin ise Ocak 2015’te çekildiği biliniyor.

İlk videoda hızlı hareket eden, dikdörtgen şekilli bir nesne, ABD Donanması uçağındaki sensörlerden biri tarafından tespit edildikten birkaç saniye sonra ani bir hızlanma ile ortadan kayboluyor.

Diğer bir videoda, pilot bulutların üzerinde bir nesne görüyor ancak drone olup olmadığını merak ediyor. Ne var ki, bu nesnenin de ne olduğu anlaşılamıyor.

UFO’ların uzaylı olma olasılığı ne?

Dünyada “uzaylıların dünyayı ziyaret ettiğini ileri süren” sayısız teorisyen bulunuyor. Ne var ki, bilim insanlarına göre böyle bir şeyin gerçekleşmiş olma olasılığı yok denecek düzeyde çünkü Güneş sistemine en yakın yıldız sistemi dahi 4.37 ışık yılı mesafede.

Bu tür mesafeleri kat edebilecek teknolojiler geliştirmiş olan bir medeniyetin öncelikle ‘büyük filtre’ adı verilen bir olguyu aşmış olması, yani kendi kendini yok etmemiş olması gerekiyor.

Sonraki aşamada Dünya gezegenin varlığından haberdar olması ve burayı ziyaret etmek isteyecek kadar çıkar ve ilgi unsurlarına sahip olması gerekli.

Bu filtreyi geçmiş olduğu dönemin de 4 milyar yaşındaki dünyanın son 5 bin yılına rastlaması gerekiyor.

Tüm bu olasılıklar gerçekleştikten sonra da Dünya’ya kadar gelip oldukça küçük araçlar içerisinde birkaç defa istemeden görünmek dışında hiçbir temas kurmama veya kendini duyurmama politikasına sahip olması gerekiyor.

Euronews


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (8 Kasım 2022)

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ın 3’üncü büyük barajı taştı!

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Bu zor dönemden çıkmak için çalışmaya devam edeceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

BM “Gazze’deki çalışmalarımızı yarın akşam durdurmak zorunda kalacağız”

AA

Girne’de 22 pozitif vaka daha

Voice Kıbrıs Haber

Gruba üye olmak için bireylerden başvuru kabul ediliyor