FeaturedKIBRIS

Pegasus ve Glafkos’un toplam 9-10 tfc doğal gaz rezervi barındırdığı tahmin ediliyor




Kıbrıs Rum basını 5’inci parseldeki “Elektra” hedefinde yaşanan başarısızlıktan sonra 10’uncu parseldeki “Pegasus-1” hedefinde 350 metre civarında bir doğal gaz sütunu keşfedilmesinin 10’uncu parselle ilgili umutları canlandırdığına ancak “daha gidilecek uzun bir yol olduğuna” işaret etti.

Haftalık Kathimerini 10’uncu parseldeki “Pegasus” ve “Glafkos” yataklarındaki toplam doğal gaz rezervinin 10 tfc (trilyon ayak küp) civarında olabileceğine işaret etti.

Kıbrıs Rum yönetiminin “Pegasus” hedefinde bin bin 921 metre derinlikte 350 metrelik bir doğal gaz sütunu keşfedildiğini açıkladığına ancak Şubat 2019’da “Glafkos-1” hedefinde yapılan başarılı sondajda olduğu gibi doğal gaz oranı açıklamaktan kaçındığına dikkat çekildi

Sözde Kıbrıs Rum MEB’iyle ilgili gelişmelerden haberdar olan kaynaklarının, 350 metrelik sütunun yaklaşık 5 tfc doğal gaza işaret edebileceğini söylediğini yazan gazete bitişikteki Mısır’a ait 30 tfc’lik Zohr yatağının 600 ile 800 metre arasında, 12’nci parseldeki 3,7 tfc rezerve sahip “Afrodit” yatağında da 285-290 metre doğal gaz sütunu olduğunu kaydetti.

Gelecekte teyit sondajı yapılacağını ve “Pegasus” sondajı sonuçlarının Amerikan-Katar konsorsiyumu tarafından önümüzdeki haftalarda açıklanacağını belirten gazeteye göre, tavan doğal gaz miktarının 4-5 tfc arasında olacağı tahmin ediliyor, bu da 5 (4-4,8) tfc’lik “Glafkos” yatağıyla birlikte hesaplandığında 10’uncu parselin dinamiğini 9-10 tfc’ye yükseltiyor.

Haravgi ise “Papanastasiu’nun ‘Pegasus’ İle İlgili İtirafı: Henüz Değerlendirmeden Uzak” başlıklı haberinde Kıbrıslı Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’nun “Pegasus” yatağının hemen değerlendirilmesini öngörmediğini yazdı.

Habere göre “Pegasus”ta yaklaşık 350 metrelik doğal gaz sütunu bulunduğunu, küçük ölçekte olmasına karşın nihai değerlendirmenin teyit sondajından sonra yapılacağını açıklayan Papanastasiu, “dün bulunan bir doğal gaz yatağının bir ya da iki yılda piyasaya ulaşabileceği düşünülmemelidir” diyerek, teyit sondajında değerlendirilebilir miktar tespit edilse bile yatağın kısa sürede değerlendirilemeyeceğine işaret etti.






Benzer Haberler

CTP’nin Aday Tanıtım Programı Güzelyurt’ta son buluşmasını yaptı

Melek Voice

Berova “Vergi gelirlerinde yüzde 61, kira-stopaj gelirlerinde yüzde 100’lük artış”

TAK

“Modern Kıbrıs Türk yazının öncü adlarından Semih Sait Umar 100. yaşında” kitabı yayımlandı

TAK

Elmada limit üstü bitki koruma ürünü, kıvırcık marulda tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi

TAK

Hafta sonu hava nasıl olacak?

TAK

Kediler sandığımızdan çok daha sonra yoldaşımız oldu

TAK