FeaturedKIBRISPolitika

Özyiğit “Bunu ne zaman açıklayacaktınız”

Meclis Genel Kurulunda ilk olarak Başkanlığın Genel Kurul’a sunuşlarına yer verildi. Bu bölümde ilk olarak Evlilik Dışı Çocuklar Yasa Önerisi ve öneriye ilişkin raporun bugünkü gündeme alınması oylanarak, oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Meclis tatili sırasında komitelerin çalışmasına ilişkin tezkere oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi. Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ile Toprak Ürünleri Kurumu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Orman (Değişiklik) Yasa Önerisi, Kan ve Kan Bileşenlerinin Kalite ve Güvenliği Yasa Tasarısı, Emeklilik (Değişiklik No:2) Yasa Önerisi, Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Vasiyetnameler ve Veraset (Değişiklik) Yasa Önerisinin görüşmesinin yapılması oylandı.

ÖZYİĞİT

Daha sonra TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit 62. madde tahtında “Ülkemde son durum” başlıklı konuşma yaptı.

Hükümetin nisap sorunu yaşadığına işaret eden Özyiğit, “biraz sonra nisap olur mu olmaz mı hep beraber görürüz, bu iş böyle gitmez” dedi. “Kararları başkalarının açıklamasına rağmen koltuklarda kalmaya devam ediyorlar” diyen Özyiğit, ekonomik göstergelerin hiç iyi durumda olmadığını kaydetti.

Dövizdeki artış ve piyasadaki pahalılık karşısında dar ve sabit gelirlilerin nasıl korunacağı düşünüleceğine, HP ödeneğinin durdurulmaya çalışıldığını ifade eden Özyiğit “İyi ki bizde Anayasa Mahkemesi var ve hükümetin yasadışı uygulamalarına dur diyor” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ihale süreçleriyle ilgili adımlarını ve açıklamalarını eleştiren Özyiğit, “Madem 28 doların altına düşürebiliyordu, 30-34 dolara ihalesiz yakıt alımları nasıl açıklanacak?” diye sordu.

İmzalanan mali işbirliği anlaşmasında toplu iş sözleşmelerini kaldırma gibi vaatler verilmesine rağmen kaynak gelmediğini dile getiren Özyiğit, ülkenin gelecek 10 yılını taahhüt altına alarak 500 milyon dolarlık bir borçlanmanın Meclis’ten yetki alınmadan, bir bürokrata imzalatılarak alındığını söyledi. Özyiğit “Bunu ne zaman açıklayacaktınız” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Brüksel’de yaptığı açıklamaları eleştiren Özyiğit, bu sözde yeni siyaset, aslında TC-ABD, TC-AB ilişkilerinde pazarlık unsuru olarak yer alıyor” dedi.

Müzakereler ve BM parametrelerinin esas zemin olduğunu dile getiren Özyiğit, “Kendi ülkeniz hakkında bir gaileniz var mı?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın “yılın devlet adamı” ödülüne layık görülmesine de değinen Özyiğit, “Sayın Tatar halkı, ülkesi, bölgesi ve insanlık adına önemli bir adım mı attı? Ne yaptı da ödüle layık görüldü? Anlayamadım” dedi.

TAK


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (19 Ocak 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

“Engelsiz Kadraj Fotoğraf Sergisi” açıldı

Voice Kıbrıs Haber

Özgürgün, Cumhurbaşkanı’ndan özür diledi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki kamyon akarak araçları ezdi!

Hırsızlık olayına ilişkin 1 kişi tutuklandı!

Lefke’de ölümle sonuçlanan kazanın zanlısı mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber