FeaturedKIBRIS

Özgürgün: Şu anda halkımız UBP’ye görev veriyor

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Parti Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada,  çok demokratik, şeffaf ve son derece sakin, Kıbrıs Türkü’ne yaraşır bir seçim günü yaşadıklarını ifade etti.

Özgürgün, çıkan sonuçlar neticesinde şimdiden daha büyük bir sorumluluk hissettiğini kaydederek, UBP’nin sandıktan ciddi bir farkla çıkmış olmasının, yeni kurulan hükümet konusunda UBP’ye yeni bir görev ve sorumluluk yüklediğini kaydetti.

Özgürgün, “UBP her zaman hükümetleri kurarken sorumluluğu  ortaya koymuş, ülke yönetiminde en iyi koalisyon hükümetlerini de kuran parti olmuştur” diyerek, halkın bu güveni sandığa yansıttığını kaydetti. Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının demokratik tavrına teşekkür ederek, hedeflerinin halka hizmet noktasında birlik olmak olduğunu, bunu da kadrolarıyla sandığa yansıttıklarını kaydetti.

Özgürgün şunları kaydetti:

Bu sonuçlar, Kıbrıs Türklerinin ve önümüzdeki dönemde yapılacaklar için UBP’nin vizyonuna destektir. Bu destek de bize daha büyük sorumluluk yüklemektedir. UBP yeni dönemde mecliste ve hükümette ciddi şekilde çalışacaktır. Kıbrıs Türkü’nün önünün açık ve parlak olacağını söylemek istiyorum. UBP olarak en büyük hedefimiz refah bir toplum ve şeffaf bir yapıdır. Kıbrıs’ta hakları her zaman korunan bir Kıbrıs Türkü’nün özlemiyle çalışıyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bizim hedefimiz tek başına iktidar hedefiydi. Daha önce birinci parti hedefimiz vardı. Sonra bunu yükselttik. Yüzde 40’a yakın bir oy alacağımızı hedefliyorduk. Hedefimize ulaşmış görünüyoruz. Biz halkımızın sandığa yansıttığı neyse buna saygı duyacağımızı söylemiştik. Şu anda UBP’ye görev veriyor halkımız. Bu görevi ve sorumluluğu alıp taşıyacağız. Tam net değerlendirmeyi neticelerden sonra yapacağım.”


Benzer Haberler

Başkanlığa yeniden Öznur seçildi

Voice Kıbrıs Haber

“Doğum ve ölüm belgeleri için devlet dairesine gelme dönemi son bulacak”

Voice Kıbrıs Haber

“Ekonomisi olmayanın sağlığı da olmaz”

Güney Kıbrıs’ta bir haftada koronavirüs kaynaklı 7 ölüm

Voice Kıbrıs Haber

Güneydeki limanlarda Rus savaş gemilerine kolaylıklar sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

En son hava durumu tahminleri (20 Mayıs 2023)

Voice Kıbrıs Haber