KIBRIS

Özel Sektörde De Çalışma Saatlerinde Değişiklik Yapıldı.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÖZEL SEKTÖRE YÖNELİK DE DÜZENLEME YAPTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, özel sektörde çalışma saatlerinin yeniden düzenlendiğini ve 5 Aralık Pazartesi’nden itibaren işe başlama saatinin 08.30 olacağını açıkladı.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre, bakanlık, kış mevsimi dolayısıyla  özel sektörde  işe başlama saatlerinin yeniden düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu’na  önerge hazırladı ve yürürlükteki kararı iptal ederek yeni düzenlemeyi uygulamaya koydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere özel sektörde çalışma saati 08.30’da başlayacak.

Açıklamaya göre, 22/1992 Sayılı İş Yasası’nın  35. maddesinin 1. fıkrasının bakanlığa verdiği yetkiye dayanarak , özel sektördeki işyeri veya işlerin  açılış ve kapanış  gün ve saatleri  şöyle düzenlendi:

“a) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren  ve ağırlıklı ticari faaliyet konusu ; gıda ürünleri, içecek, tütün ve içki gibi malların perakende ticaretini yapan iş ve işyerleri ile; çiçekçi, gazete bayi ve büfeler  yukarıdaki 1. madde kapsamında  olmayıp  kapanış saatleri 24.00 olarak uygulanır.

b) Berber ve kuaför salonu olarak  faaliyet gösteren  işyerlerinin kapanış saatleri  01 Nisan- 30 Eylül yaz döneminde saat 21.30, 01 Ekim -31 Mart kış döneminde saat 20.30 olarak belirlenir.
-Bu işyerlerinde hafta içi perşembe günü için kapanış saati 13.00 olarak  uygulanır.
-Berber salonları ( erkek kuaförü) pazar günleri faaliyet göstermezler.
-Kuaför salonları  ( kadın kuaförü)  pazar günleri saat 13.00’a kadar faaliyet göstermezler.
c) Bilgi ve iletişim bankacılık, finans, ofis, büro ve benzeri  hizmetlerde faaliyet gösteren işyerlerinin hafta içi  mesai saati başlangıç saati 08.30’dur.”

Kamu işyerlerinin çalışma saatleri ve okulların ders saatleri de değiştirilmişti.


Benzer Haberler

Cumhuriyet Meclisi, yeni Yasama Yılı başladı

KKTC’den akaryakıt alınması konusunda Kıbrıs Rum Gümrük Dairesi geri adım attı

TAK

‘Maraş uzman mühendisler tarafından değerlendirmeli’

Voice Kıbrıs Haber

‘İşte Benim İşim’ Proje Yarışması’na görkemli final

Che Guevara’nın kızı Kıbrıs’a geliyor

Kamu hekimlerinin maaşlarında artış