FeaturedKIBRIS

“Özel sektörde asgari ücret bile yasanın altında ödeniyor”


Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, “Çalışma Bakanı’na ihbar” adlı paylaşımında özel sektörde asgari ücretlinin yasanın altında ödendiğini ifade etti.
Barçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“ÇALIŞMA BAKANINA İHBAR
ÖZEL SEKTÖRDE ASGARİ ÜCRET BİLE YASANIN ALTINDA ÖDENİYOR
➡️ 01 Ocak’ta yürürlüğe giren net asgari ücret KKTC vatandaşları için 6.090 TL, Çalışma İzinli çalışanlar için ise 6.423 TL’dir, çünkü 2008 sonrası çalışma izinlilerin maaşından sadece %8.25 Sosyal Sigorta primi kesilebilir, başka bir kesinti yapılamaz.
➡️ Çalışma izinli yaklaşık 50 Bin kişi var ve bu emekçilerin %85’inin yatırımları asgari ücretten yapılıyor.
➡️ Az önce marketteydim ve 2008 sonrası çalışma izinli bekar kasiyer emekçi dostum 6.090 TL aldığını bu ay ise artış sonrası ise 8.600 TL aldığını söyledi bana ama oysa 6.090 TL yerine 6.423 TL, 8.600 TL yerine ise 8.673 TL alması gerekirdi.
➡️ Çalışma izinli emekçilere asgari ücret 6.423 TL ödenmesi gerekirken bir çok yerde 6.090 TL ödeme yapıldı ve 6 ayda bu emekçilerden 1.998 TL iç edildi.
➡️ Bu ay da 73 TL’leri iç edildi ve devlet bunları kontrol etmiyor, denetim yapmıyor ve bir de dönüp bunu yapanlara prim desteği veriyor.
➡️ Çözüm olarak bir an önce tüm maaş ödemelerinin banka aracılığı ile yapılması zorunlu hale getirilmeli ve bir nebze olsun gerçek maaş üzerinden ödeme ve sigorta yatırımı yapılması sağlanmalıdır.





Benzer Haberler

Fransa erken seçime gidiyor: İlk tur pazar günü

Voice Kıbrıs Haber

Yarın yarış nedeniyle bazı yollar kapalı olacak

Voice Kıbrıs Haber

Bugün yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Hücrede bulunan zanlıya sandviç içinde uyuşturucu götürdüler

Voice Kıbrıs Haber

Aliyev Milli Meclisi feshetti, Azerbaycan’da erken seçim kararı

NTV