FeaturedKIBRIS

Özdenefe “Azınlık hükümetinin bir an önce gitmesi gerek”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki güncel konuşmalarda hükümetin icraatları konuşuldu.

ÖZDENEFE

İlk sözü alan CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, “Hükümet Çıplak”  konulu güncel konuşmasında, Kral Çıplak hikayesine atıfta bulunarak, ülkenin içinde bulunduğu durumun tam böyle ifade edilebileceğini söyledi.

Şu anda “yanar-döner azınlık hükümetinin” aslında çıplak olduğunu savunan Özdenefe, “Toplumun tüm kesimlerinin hiçbir şeyden korkmadan kral çıplak diye haykırması gerekiyor” dedi.

Ülkede yaşayan tüm kesimlerin yaşadığı zor günlere değinen Özdenefe, hükümetin her geçen gün Kıbrıs Türk halkının uluslararası hukukun dışına iten adımlar attığını ve bundan utanç duyduklarını kaydetti.

Özdenefe, hükümetin kötü yönetim ve kötü kararları yüzünden ülkenin her yönden batmakla yüz yüze kaldığını, çocukların eğitim haklarının gasp edildiğini ve esnafın inim inim inlediğini savundu.

Başbakan Ersan Saner’in dün Ankara’ya gittiğini anımsatan Özdenefe, her ay sonunda Başbakanın  Ankara’ya gitmesini eleştirdi.

“Bir ülkede barış var demekle barış olmuyor, savaşın yokluğuyla da barış olmuyor” diyen Özdenefe, devletin ayakları üzerinde duramadığı gibi hukuk, adalet ve eşitliğin ayaklar altına alındığını söyledi.

Özdenefe, “Ülkede barış bırakmadığınız gibi, bu ülkenin parlamentosunda da barış bırakmadınız” şeklinde konuştu.

Ülkede uzun vadede politikalar üretebilecek, halkın desteğini arkasına alabilecek bir hükümete ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özdenefe, azınlık hükümetinin bir an önce gitmesi gerektiğini söyledi.

“Türkiye ile doğru zeminde sağlıklı ilişkiler tesis etmeye ihtiyacımız vardır” diyen Özdenefe, toplumun gerçek anlamda çalışan yasalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

“Biz tatilde değil, halkla birlikte sokakta olacağız” diyen Özdenefe, bu ülkenin insanlarının iradesinin ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

TAK


Benzer Haberler

Kuzey Kıbrıs’ın İlk Kadın Motosikletli Polisi

Sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın YİM davası ertelendi

Voice Kıbrıs Haber

Dipkarpaz bölgesinde telefon hatlarında arıza meydana geldi

Voice Kıbrıs Haber

Antalya’da 4,5 büyüklüğünde deprem

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik yolunda korkutan kaza!