FeaturedKIBRIS

“Otelle ilgili Adıyaman Başsavcılığınca ceza soruşturması açılmıştır”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın otelle ilgili ceza soruşturması açtığını, enkazdan numuneler alındığını ve adli sürecin başlatıldığını açıkladı.

Feyzioğlu, konuyla ilgili açıklamasında, şunları kaydetti:

“KKTC Hükümetinin aldığı karar uyarınca KKTC Dışişleri Bakanlığı Lefkoşa Büyükelçiliğimiz kanalıyla Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na başvurarak yetkili makamların soruşturma açması konusunda girişimde bulunulmasını istemişti. TC Dışişleri Bakanlığımız da derhal Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazarak gereğini talep etmişti. Ceza soruşturması açılmıştır. Enkazdan numuneler alınmıştır. Adli süreç başlamıştır”

Devam eden arama kurtarma çalışmalarına da değinen Feyzioğlu, “Yıkılan ve canlarımıza mezar olan tüm yapılarla ilgili bir yandan arama kurtarma ekiplerimiz fedakarca çalışmaya devam etmekte diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti adli makamları mesai gün ve saatiyle sınırlı olmadan soruşturma işlemlerini yürütmektedir” dedi.

Feyzioğlu, açıklamasının sonunda, yitirilen canlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, tarifsiz bir kederi yaşayan ailelere, sevenlere sabır diledi.

Başbakanlık’tan konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde:

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMA:

Başbakan Ünal Üstel;

“Yaşanan deprem felaketi sonrasında, hükümet olarak almış olduğumuz bir kararla deprem felaketinde İsias Otel’de yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızla ilgili soruşturma açılmasını talep etmiştik.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Sayın Metin Feyzioğlu, hükümetimize bugün yapmış olduğu bilgilendirme ile almış olduğumuz kararla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını ve Adıyaman Başsavcılığı’nın konuya ilişkin bir ceza soruşturması başlatarak bugün İsias Otel’den bilirkişiler aracılığıyla gerekli numunelerin alındığını bize iletmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti makamlarına hiç zaman kaybetmeden atmış oldukları bu adımdan dolayı şahsım, hükümetim ve halkım adına teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki; soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak ve gerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerekse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının canlarını yitirmesine sebep olan tüm sorumlular hakettikleri cezaları alacaklardır.

Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle konuya ilişkin tüm gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.”


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (25 Ağustos 2022 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat bugün bu bölgelerde elektrik kesintisi var!

262 arıcıya yaklaşık 510 bin TL’lik destek

Nöbetçi eczaneler (28 Aralık 2022)

Voice Kıbrıs Haber

‘Cari görevler dışındaki görevleri yapacak değiliz’

Kıbrıslı Rum Yazardan çarpıcı makale