DÜNYA

Oscar Wilde’nin çalınan yüzüğü bulundu

İrlandalı ünlü yazar Oscar Wilde’ın 2002 yılında Oxford Üniversitesi’nden çalınan altın yüzüğü, Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand tarafından bulundu.

Wilde tarafından, 1876 yılında okuduğu Oxford Üniversitesi’ne bağışlanan yüzük, kısa süre içinde yeniden buraya dönecek.

İngiliz edebiyatının en önemli yazarları arasında gösterilen Wilde’nin hayranı olan, Hollandalı sanat dedektifi Brand, 7 yıl önce yaptığı bir araştırma sırasında çalınan yüzüğün öyküsüne rastladı ve Hollanda Televizyonu’nun (NOS) haberine göre, Brand, bir temizlik görevlisi tarafından Oxford’dan çalınan yüzüğün izini sürmeye başladı.

Hapis cezasına çarptırılan temizlik görevlisi, yüzüğün eritildiğini ve kendisinde olmadığını öne sürdü. Bu iddiaya inanmayan Arthur Brand, yüzüğü aramaya devam etti.

18 kıratlık yüzük 2002 yılında Magdalen College’den çalındığında yaklaşık 35 bin sterlin değer biçilmişti.

YÜZÜĞÜN İZİ NASIL SÜRÜLDÜ?

2015 yılında, çoğunluğu yaşlı erkeklerden oluşan bir grup, Londra’nın kuyumculuk merkezi Hatton Garden’da yaklaşık 15 milyon sterlin değerinde bir mücevher soygunu gerçekleştirdi.

İngiltere tarihinin en büyük soygunu olarak adlandırılan olaydan sonra, yeraltı dünyasında, soygunda ele geçirilenler arasında daha önce çalınan bazı eşyaların da bulunduğu konuşulmaya başlandı.

Çalınan mücevherler arasında, “Rusça yazılar içeren bir Victora yüzüğünün de yer aldığı” bilgisi üzerine, Hollandalı sanat dedektifi doğru iz üzerinde olduğunu  anladı.

(BBC)


Benzer Haberler

İngiltere bir kez daha tam kapanmaya gidiyor

‘İmzasız makale’ tartışması büyüyor

Voice Kıbrıs Haber

ABD Başkanı Biden’ın evinde yapılan aramada 6 gizli belge daha bulundu

Beyaz Saray’dan DSÖ’nün Kovid-19 raporuna tepki

Avam Kamarası’ndan Brexit yasasına onay

Voice Kıbrıs Haber

Haiti açıklarındaki depremde ölenlerin sayısı 2 bin 189’a yükseldi

Voice Kıbrıs Haber