FeaturedKIBRIS

Orta eğitimde yaklaşık 7 ay sonra ders başı yapıldı




KKTC’de ilk COVİD-19 vakasının görüldüğü mart ayından bu yana yüz yüze eğitime ara verilen orta eğitimde yaklaşık 7 ay sonra ders başı yapıldı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kararlar doğrultusunda  yüz yüze eğitime başlanan orta eğitimde ders zilinin çalmasıyla öğrenciler, maske- mesafe-hijyen kuralları çerçevesinde sınıflardaki yerini aldı.

COVİD-19 salgını nedeniyle ilköğretimde olduğu gibi orta eğitimde de dönüşümlü eğitim modeli uygulanacak. KKTC’de ortaokul ve liselerde öğrenim gören toplam 22 bin 333 öğrenci var.

Orta eğitimdeki öğrencilere yüz yüze eğitimin yanı sıra “moodle” üzerinden yürütülen uzaktan eğitimle ve çeşitli programlarla destek eğitimi de verilmeye devam edilecek.

Türk Ajansı Kıbrıs (T.A.K) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mesleki Teknik Öğretim Dairesine bağlı 12 okulda 3 bin 656 öğrenci, Genel Orta Eğitim Dairesi’ne bağlı 32 okulda 18 bin 677 öğrenci var. Orta eğitimdeki toplam öğrenci sayısı 22 bin 333.

İlköğretimde ise, okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul 1. ve 2. sınıflar eğitime 1 Ekim’de, ilkokul 3, 4 ve 5’inci sınıflar da 5 Ekim’de başlanmıştı.

(TAK)






Benzer Haberler

Etkili yağışlar cuma gününe kadar devam edecek

TAK

Cumhurbaşkanı Erhürman “Yaşadıklarımızı ağırlaştıran faktörleri belirlememiz ve bir eylem planı çıkarmamız gerekiyor”

TAK

Gazimağusa ve İskele’de olumsuz bir durum yok

TAK

Halil Kasım “Beldemize ulaşması beklenen su için sahadayız, hazırız”

Melek Voice

İnfluenza vakaları çocukları hedef alıyor

NTV

Lefkoşa’da bazı caddeler ve sokaklar sular altında kaldı!

TAK