FeaturedKIBRIS

Onkoloji merkezinde ilk tedavi!

Güney Kıbrıs’taki Alman Onkoloji Merkezinde ilk kez bugün iki kişi tedavi gördü.

Voice Of The Island-2018

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı Sevk Komitesi’nin Alman Onkoloji Merkezi ile imzalamış oldukları anlaşmadan sonra, toplamda 36 kişinin sevkin onaylanmasının ardından bugün, 68 ve 70 yaşlarındaki iki kadın ilk kez merkezde tedavi gördü.

Kıbrıs Haber Ajansı, bugün Alman Onkoloji Merkezine gerçekleştirmiş olduğu ziyaretinde 70 yaşındaki birinci tedavi görecek olan hasta ile konuştu.

Limasol’da ikamet eden 70 yaşındaki göçmen kadın, tedavi  için Lefkoşa’ya gitmek zorunda olmadığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

“Bizim için çok büyük bir işkence idi, çünkü sabah 07:00’de otobüse binip hastaneye gidiyorduk ve tüm hastaların tedavisinin bitmesini beklerken evimize saat 15.00’de dönmek zorunda kalıyorduk. Bazı durumlarda  çocuklarımın yardımıyla Lefkoşa Kıbrıs Bankası’nın Onkoloji merkezine gidiyordum, fakat bu durum onların işlerinden izin almalarını gerektirdiği için büyük sorunlar yaratıyordu” dedi.

Alman Onkoloji Merkezinde ilk tedavi görmeye başlayan kişi olarak “bu durumdan çok mutluyum “diyerek sözlerini tamamladı.

AOM’nin Müdürü Kikis Kazamias Kıbrıs Haber Ajansı’na yapmış olduğu açıklamasında, bugün yine tedavisine başlayan Limasollu 68 yaşındaki bir kadının, eşi tarafından Lefkoşa’ya götürülmesi gerektiğini söyledi “bunun büyük eziyet ve külfet” olduğuna dikkat çekti.

Kazamias, “Biz geriye kalan 34 kişinin tedavisini memnuniyetle karşılamaya hazırız” diyerek, 21 Haziranda AOM’un başka hastaların sevki için duyuru yapılacağını ifade etti.


Benzer Haberler

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Güneş tutulması Kıbrıs’tan da izlenebilecek

Voice Kıbrıs Haber

Denktaş, sözümü yerine getiremedim üzgünüm!

Voice Kıbrıs Haber

Sosyal Sigortalar Dairesi’nde uyarı grevi!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de araç içerisinde yapılan aramada uyuşturucu tespit edildi

Lefke açıklarında deprem meydana geldi!

TAK